Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vi er vant til at se verdens bedste cykelryttere på Champs-Élysées brosten, men snart ruller Tour-feltet i stedet over den ujævne belægning på Amalienborg.

For første gang nogensinde kan danskerne træde ud ad deres hoveddør og se verdensstjernerne i Tour de France passere!

Men skal du HELT tæt på løbet, foregår det på Danmarks største nyhedsmedie, bt.dk, som i dag kan præsentere et historisk samarbejde med Tour de France og ASO, organisationen bag verdens største cykelløb.

VIND UNIKKE VIP-BILLETTER TIL DEN DANSKE TOUR-START – SE MERE NEDERST I ARTIKLEN.

Tour de France-feltet på sidste etape.
Tour de France-feltet på sidste etape. Foto: Daniel Cole
Vis mere

B.T. bliver officiel mediepartner for den danske Grand Départ og kan derfor bringe læsere og brugere endnu tættere på, når der skrives dansk cykelhistorie.

»Vi har altid haft den ambition at tage B.T.s brugere og læsere bag om Touren og helt derind, hvor dørene normalt er lukkede eller tankerne filtrerede. I år, når verdens største cykelløb efter mange års venten endelig rammer dansk asfalt, tager vi endnu et stort skridt tættere på.«

»Det er en underdrivelse at kalde en Tour-start i Danmark en historisk begivenhed. Det er meget mere end dét. Og det skal læserne og brugerne i dén grad kunne mærke hos os. Vi vil være mediet med det røde rygnummer, der angriber fra alle sider,« siger Søren Hanghøj, sportschef på B.T.

På B.T. kommer du helt ind i feltet og helt ud på vejen, mens vi går tæt på alle de store, små, skæve og iøjnefaldende historier, en Tour-start i Danmark kaster af sig.

Samtidig tager B.T. aktivt del i den enorme folkefest, der over tre dage kommer til at udspille sig i det danske sommerland.

B.T. bliver en del af Tour-karavanen, der pløjer tværs gennem Danmark. Her vil vi uddele tusindvis af bøllehatte og flag, der skal sikre gul feber fra 1. til 3. juli.

B.T. udlodder også vilde præmier, så læserne kan opleve Tour de France på allernærmeste hold – tilmeld dig nederst i artiklen, og vind VIP-billetter til målområdet i de tre danske etaper.

Redaktionelt sender B.T. det største Tour-hold nogensinde af sted for at dække de historiske dage i Danmark, og vi slipper naturligvis ikke taget, når feltet forlader Sønderborg og drager mod Frankrig og mere kendt Tour-territorium.

Cykelstjernen Jonas Vingegaard, datteren, Frida, og hustruen, Trine Marie Hansen, hyldes i Skive efter Vingegaards andenplads i Touren i fjor.
Cykelstjernen Jonas Vingegaard, datteren, Frida, og hustruen, Trine Marie Hansen, hyldes i Skive efter Vingegaards andenplads i Touren i fjor. Foto: Henning Bagger
Vis mere

Vi er med hele vejen med en stor og minutiøs livedækning, der dækker hele paletten både i og uden for feltet, med domme på rytternes præstationer og med alle de skarpeste, vigtigste og mest underholdende historier.

Læserne får også et helt unikt indblik backstage i Tour de France, når to af de mest farverige danske figurer i og omkring Tour-feltet leverer indhold direkte til bt.dk.

Den tidligere Tour-etapevinder Magnus Cort vil dagligt levere skarpe klummer direkte fra feltet og fortælle om det vilde kaos, rytterne gennemgår dag for dag.

Den danske EF Education-stjerne leverer anekdoter, vilde oplevelser og spektakulære hemmeligheder fra livet i feltet og fortæller ærligt om sin jagt på endnu en Tour-triumf.

Samtidig vil den hurtige bornholmer give et unikt indblik i livet som professionel Tour-rytter.

Cort tager i et nyt videoformat B.T.-læserne med helt ind på hotelværelserne, når han ærligt og humoristisk vil anmelde de hoteller af meget svingende kvalitet, rytterne bor på undervejs i de tre uger i Danmark, Belgien, Schweiz og naturligvis Frankrig.

Læserne af B.T. får også mulighed for selv at møde Magnus Cort, når han stiller op til et læserarrangement i Pilestræde på den anden side af Tour de France.

»Magnus Cort har en krøllet og humoristisk tilgang til livet som professionel cykelrytter og er ikke bange for at dele ud af sig selv og de erfaringer, han gør sig, med et glimt i øjet,« siger Søren Hanghøj og fortsætter:

Brølstærke Magnus Cort bliver klummeskribent for B.T. under årets Tour de France.
Brølstærke Magnus Cort bliver klummeskribent for B.T. under årets Tour de France. Foto: MIGUEL RIOPA
Vis mere

»Samtidig kan han køre med om etapesejre og på den måde bringe både glæde, begejstring og humor ud til danskerne. Det gør ham til den perfekte klummeskribent og ambassadør for B.T.«

En anden med et unikt, men mere skævt indblik i årets Tour de France er 'Bagedyst'-stjernen Rosa Kildahl.

Hun følger på nærmeste hold sin svigersøn Jonas Vingegaards jagt på den ultimative triumf. Sammen med datteren Trine Marie Hansen og barnebarnet Frida hægter Rosa sig i baghjulet af feltet under hele Tour de France.

Rosa Kildahl vil på B.T. give et ærligt og humoristisk indblik i den rejse og mødet med det vilde Tour-cirkus, mens hun gennemfører sin egen Tour de France i bil.

Der vil være noget for enhver smag, hvadenten man hopper på Touren for allerførste gang eller er garvet cykel-aficionado. Det hele foregår på bt.dk.

'Bagedyst'-stjernen Rosa Kildahl giver B.T.s læsere et anderledes indblik i årets Tour de France.
'Bagedyst'-stjernen Rosa Kildahl giver B.T.s læsere et anderledes indblik i årets Tour de France. Foto: DAM, NIELS HENRIK
Vis mere

Vi sætter VIP-billetter til Tour de France, Grand Départ Tourmalet area (målområdet) i København, Nyborg og Sønderborg på højkant til seks heldige B.T. læsere. For at deltage i konkurrencen skal du svare på spørgsmålet herunder og give B.T. lov til at sende dig en mail, når der er nye spændende aktiviteter, tilbud og konkurrencer. Du kan læse konkurrencebetingelserne her.