Torsdag morgen blev det sat en brat stopper for den jubelfyldte Tour de France-folkefest i Danmark.

Talstærkt politi – 20 til 25 personer – mødte 05.30 op på storholdet Bahrain Victorious' hotel på Roskildevej i Glostrup.

Endnu har politiet ikke fortalt, præcis hvad de lavede på Scandic-hotellet, hvor både biler, busser og værelser tilknyttet Bahrain-holdet blev ransaget.

Men B.T. erfarer nu, at efterforskningen handler om mistanke om doping på mandskabet fra Bahrain: at der skulle være medbragt forbudte stoffer til Danmark.

Foto: www.presse-fotos.dk
Vis mere

Det er Københavns Byret, som har godkendt ransagningen af hotellet efter henvendelse fra franske myndigheder. Fransk politi var ligeledes til stede under ransagningen.

Og sagen kompliceres af, at efterforskningen af doping er en udløber fra en verserende undersøgelse i Frankrig.

Her er reglerne om ulovlige stoffer nemlig anderledes end i Danmark.

Derfor bliver det ikke nødvendigvis meldt ud, hvis politiet torsdag morgen har gjort beslaglæggelser på hotellet.

For selv hvis der blev fundet mistænkelige stoffer, er det ikke sikkert, at det ville føre til efterforskning i Danmark.

Dels fordi et medikament godt kan være ulovligt i Frankrig, men ikke nødvendigvis ulovligt i Danmark.

På samme måde kan et medikament være ulovligt i forbindelse med sportsudøvelse, men lovligt i anden sammenhæng. Og nogle medikamenter kan være receptpligtige i Danmark, men ikke i Frankrig.

Det er anden gang inden årets Tour, at Bahrain Victorious bliver efterforsket for doping. Det skete også inden afgangen til Danmark.

Her blev lejligheder i Slovenien, Polen og Spanien ransaget i en koordineret indsats med fransk politi fra Marseille i spidsen.

Holdet blev også undersøgt inden sidste års Tour. Det skete også dengang på grund af mistanke om et muligt brud på dopingreglerne, men ved den lejlighed skete der ikke yderligere.

Foto: www.presse-fotos.dk
Vis mere

Ifølge Bahrain Victorious konfiskerede betjentene ingenting under torsdagens ransagning.

»Betjentene undersøgte alle holdets biler samt staben og rytternes værelser.«

»Holdet samarbejdede fuldt ud med betjentene, og ransagningen var overstået på under to timer. Ingen genstande blev konfiskeret.«

»Efter politiets ransagning ser holdet nu frem til at fokusere på verdens største og bedste cykelløb, Tour de France,« oplyser holdet på sin hjemmeside.