Watt-monsteret fra Kolding snød dem alle!

Sprinterholdene kogte over, men Kasper Asgreen holdt hovedet koldt og satte både udbrudskollegerne og spurtkongerne i et halsende hovedfelt på plads.

Særligt Asgreens standhaftige spurt imponerer B.T.s Tour de France-ekspert Bjarne Riis.

»Han er jo bare cool. Kig på ham i de sidste 500 meter. Han vender sig ikke om. Kigger sig ikke tilbage. Han er fuldstændig kold. Han åbner ikke for tidligt, men gør det rigtige og går så 100 procent ind i det.«

Tourens 18. etape fra Moutiers til Bourg-en-Bresse lignede den slags, hvor feltet bare venter på at hale udbruddet ind. Bjarne Riis troede da heller ikke på sejren før til allersidst.

»De er jo brølstærke i udbruddet. Især Asgreen og Campenaerts – de kan føre solen sort. Når Asgreen er i topform, så er han uhyggelig til sådan noget der. Men alligevel ser det jo håbløst ud længe,« siger Bjarne Riis og fortsætter:

»Udbruddet skruer på farten, da Pascal Eenkhoorn kommer op. Så begynder jeg at tænke, om feltet har noget at skyde med. Stille og roligt eksploderer de en efter en. Men med to kilometer tilbage ser det igen håbløst ud. Ni sekunder – den holder ikke.«

Kasper Asgreen og Bjarne Riis i samtale i 2019.
Kasper Asgreen og Bjarne Riis i samtale i 2019. Foto: Ernst Van Norde/Ritzau Scanpix
Vis mere

Men det gjorde den altså! I stedet for Jasper blev det Kasper.

Især takket være Victor Campenaerts, som Kasper Asgreen godt kan sende en varm tanke, når han til aften lægger sig på puden som nybagt Tour-etapevinder.

For et år siden måtte Kasper Asgreen forlade Tour de France i store smerte og den seneste sejr på landevejen – fraregnet tidskørsler – var triumfen i Flandern Rundt for mere end to år siden. Det rører Bjarne Riis.

»De seneste år har været hårde for Kasper, og han har været ude at opsøge den her etapesejr til Touren så mange gange. Så selv om jeg under mange en etapesejr, så falder det her på et tørt sted.«

Samtidig er der en smule oprejsning til de sejrsvante belgiere.

»Quick-Step har været uheldige og har brugt mange kræfter. De har jo forsøgt mange gange med Asgreen og Alaphilippe, men de har også kørt med hovedet under armen. Men om nogen er Kasper Asgreen blevet ved med at kæmpe.«

»Men det her redder jo ikke deres Tour. De har et hold, der normalt laver så mange resultater. Det er et plaster på såret og giver dem en lille redning, men de kan ikke trække sig tilbage og sige, at Touren har været en succes. Æren må tilfalde Kasper i dag,« siger Bjarne Riis.

Kom helt tæt på Tour de France i B.T.s daglige podcast 'Touren på Bagsædet'. Lyt HER – eller i din foretrukne podcastapp.