Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

»Jonas er en dreng, man husker.«

Det fastslår Bente Kusk. Hun har været dagplejemor for cykelstjernen, Jonas Vingegaard, der lige nu gør sig bemærket i hele verden og søndag aften kan lade sig hylde som vinder af Tour de France 2022.

»Da han startede med at blive passet hos mig, var han skrækslagen for min hund. Men der gik ikke 14 dage, før Jonas hang om halsen på den,« fortæller hun til B.T.

Og den fortælling siger meget om cykelstjernen, mener Bente Kusk.

Foto: Privat
Foto: Privat
Vis mere

»Han var en utrolig forsigtig dreng i starten. Meget stille, rolig og tilbageholdende. Men når han så begyndte at føle sig tryg, var hans arme åbne. Han var en meget kærlig dreng,« fortæller hun.

Ifølge den tidligere dagplejemor blev Jonas faktisk så glad for hunden, at Vingegaard-familien blev udvidet med et nyt medlem – med menneskets bedste ven.

Foto: Privat
Foto: Privat
Vis mere

Bente Kusk var ikke i tvivl om, at Jonas følte sig tryg hos hende, når han smed sin generthed og var »med på den værste.«

»Han elskede at drøne ned af en stejl bakke, der var i haven, og endte som regel ned i en mur og grinede helt vildt,« fortæller hun og tilføjer:

»Måske det er der, han har lært at køre ned af bakker og er blevet vild med fart.«

Foto: Privat
Foto: Privat
Vis mere

Og selvom der sidenhen kun er kommet mere fart på cykelstjernen, er det den samme Jonas, hun nu ser i verdens største cykelløb, som den Jonas hun passede for over tyve år siden.

Bente Kusk fremhæver øjeblikket, hvor Vingegaard og Pogacar gav hænder, efter at danskeren ventede på den styrtende slovener.

»Jeg kan sagtens genkende ham. Og det siger så meget om Jonas, at han ventede på Pogacar. Der måtte dagplejemoderen lige fælde en tåre,« siger hun.

Foto: Thomas Samson/AFP/Ritzau Scanpix
Foto: Thomas Samson/AFP/Ritzau Scanpix
Vis mere

Og det er da også scener som hans gestus til den største rival, Pogacar, der gør, at han går ind i alle hjerter med cykelsko på.

Og det har han altid gjort, husker Bente Kusk.

»Jonas var så vellidt dengang blandt de andre børn. Og var en nem, glad og sympatisk dreng. Og det er jo de samme træk, man ser i dag.«

Onsdag vil Jonas Vingegaard blive hyldet for sin præsentation i Tour de France på Københavns Rådhus og i Tivoli.

Og uanset set om vestjyden løber med Tour-sejren eller ej, er én ting sikkert:

»Vi skal fejre og hylde Jonas. Det fortjener han. Jeg er så stolt,« siger Bente Kusk.

Andre læser også