Der findes et regulært stjernepar i international cykelsport. Og det er med en dansker som én af de to hovedpersoner.

For 27-årige Kasper Asgreen har nemlig fundet kærligheden i den to år ældre Gabrielle Pilote Fortin fra Canada, som er professionel cykelrytter hos Cofidis.

Faktisk har parret været sammen i tre år, og det lidt af en bedrift, når man tænker på de mange dage om året, hvor de ikke kan være sammen.

Det fortæller den danske Quick-Step Alpha Vinyl-rytter til B.T.

»Vi ser ikke hinanden ret meget, og det er nok det sværeste. For vi har begge 200 rejsedage om året, og det er ikke de samme dage, så vi får ikke de resterende 165 sammen,« siger Kasper Asgreen og fortsætter:

»Man kan vælge at se det som ofringer eller som dét, at vi jo laver det, vi begge kan lide.«

Parret mødte hinanden i 2019, da de begge var i Sydspanien på træningslejr med deres respektive hold.

Og netop cykeldelen er da også en fællesnævner i parforholdet, hvor de ofte hjælper hinanden i det daglige, lyder det videre:

»Vi kan lave mange ting sammen. Eksempelvis tage ud og træne. Og når vi så endelig er sammen, er der da heller ikke ret mange timer, vi ikke bruger i hinandens selskab.«

På trods af de mange rejsedage har de to cykelrytteres arbejde gjort, at parret oplever en stor respekt for hinandens karrierer.

»Forståelsen er stor iblandt os, for vi ved, hvad vi begge render og kæmper for,« forklarer Kasper Asgreen.

Den danske Quick-Step-stjerne fortæller ligeledes, at parret bor hver for sig – i hver sit land – og derfor er der nogle logistiske udfordringer, der ofte skal løses:

»Hun bor i Andorra, og jeg bor i Kolding. Så enten rejser jeg derned, eller også kommer hun herop. Vi får det til at fungere, og når der er så mange rejser alligevel, så er det til at have med at gøre.«

Har du overvejet at flytte til Andorra?

»Nej, det har jeg egentlig ikke. Jeg er fint tilfreds her i Kolding.«

Kasper Asgreen har siden 2018 kørt for det belgiske storhold Quick-Step Alpha Vinyl.

Her forlængede han sidste år sin kontrakt, så den nu løber til og med 2024.

Andre læser også