Der er en brutal kaptajnduel hos cykelholdet Jumbo-Visma i Tour de France.

Mandskabet skal have den forsvarende Tour-vinder Tadej Pogacar ned med nakken, men hvem af holdets to stjerneryttere, Primoz Roglic og Jonas Vingegaard, skal tage kaptajntitlen og være førsteudfordrer til Pogacar?

Står det til den tidligere Tour de France-vinder Andy Schleck, kan det kun være én mand – og han er dansk.

»Jeg sagde det for en uge siden før starten. Jeg mener, at der er én person, som kan slå Tadej – og det er Jonas,« sagde han før brostensdramaet onsdag.

Andy Schleck.
Andy Schleck. Foto: JEAN-CHRISTOPHE VERHAEGEN
Vis mere

Andy Schleck, der i mange år kørte for det danske cykelhold CSC med sin bror Fränk Schleck, er imponeret over Jonas Vingegaards Tour-start. Meget imponeret.

»Han viste det sidste år på de store etaper. Han er god, og han er klar. Også på enkeltstarten. Jeg kan lide ham, så jeg går med ham. På papiret ser det selvfølgelig perfekt ud for Tadej, men hvis der er en person, som kan slå ham, er det Jonas,« siger Schleck.

Efter fjerde etape blev det livligt diskuteret blandt cykelelskere, om etapevinderen Wout van Aert skulle have ventet på en jagtende Jonas Vingegaard, der sad sammen med briten Adam Yates.

Men det gjorde van Aert ikke. Han stak i stedet fra alt og alle. Men det kan have været det forkerte move, hvis man skal tro Andy Schleck, der hellere havde set ham slæbe Vingegaard med sig.

De sekunder kunne han godt have brugt nu, hvor han onsdag tabte terræn på brostenene til Arenberg.

Andy Schleck vandt Tour de France i 2010, efter Alberto Contador fik frataget sejren på grund af doping.