For 19 år siden var det hverken Jonas Vingegaard eller Bjarne Riis, der vandt Tour de France.

I stedet var det Team Easy On bestående af Henning Primdahl, Pim de Keysergracht og Bobby Olsen – med den slående Chris Anker Sørensen-lighed – der tog fusen på alle de andre og snuppede Tour-sejren på Champs-Élysées.

Cykelholdet fra satireprogrammet Drengene fra Angora blev kult på rekordtid, og siden da er figuren Bobby Olsen blevet sammenlignet med nu afdøde Chris Anker Sørensen et hav af gange.

Men faktisk er Team Easy Ons bjergrytter slet ikke inspireret af Chris Anker, selvom de begge endte med at bære kælenavnet 'Oksen fra Hammel.' Det fortæller personen bag Bobby Olsen, Esben Pretzmann.

Chris Anker Sørensen kørte på Bjarne Riis' hold gennem flere år.
Chris Anker Sørensen kørte på Bjarne Riis' hold gennem flere år. Foto: Lionel Bonaventure/AFP/Ritzau Scanpix
Vis mere

»Det er forfærdeligt, det der er sket med Chris Anker Sørensen. Rigtig mange tror, at Bobby Olsen er baseret på Chris Anker, men jeg havde aldrig hørt om ham, da vi lavede Bobby.«

»Det er jo virkelig skørt, da han kommer frem, taler på den måde og kommer fra Hammel. Han var jo lidt virkelighedens Bobby. Det var nærmest profetisk,« siger Esben Pretzmann.

Chris Anker Sørensen blev efter karrieren en populær kommentator på TV 2, inden han døde i en cykelulykke i efteråret 2021 i Belgien, hvor han skulle dække VM i cykling for kanalen.

»Han var en utrolig likeable og fed person. Det var virkelig trist at høre om hans død. Jeg tror, at alle, der holder af cykelsport, blev mega kede af det,« siger Esben Pretzmann.

Team Easy On (med Bobbyl Olsen tv.) mødte CSC og Bjarne Riis i Carcassonne ved 13. etape af Tour de France 2004.
Team Easy On (med Bobbyl Olsen tv.) mødte CSC og Bjarne Riis i Carcassonne ved 13. etape af Tour de France 2004. Foto: Jeppe Michael Jensen/Ritzau Scanpix
Vis mere

»Han var en fed fyr med en fed personlighed, som var meget grounded

Senere er sportsdirektøren Henning Primdahl også blevet sammenlignet med Bjarne Riis.

I 00’erne var Riis ejer af storholdet CSC og nok Danmarks hotteste cykelnavn. Og der gik ikke mange dage, før den excentriske sportsdirektør Henning Primdahl blev sammenlignet med Riis.

»I udgangspunktet tror jeg egentlig ikke, at Henning Primdahl var inspireret af Bjarne Riis,« siger Esben Pretzmann.

»Men sammenligningen kom jo, og så blev det sjovt, at Henning Primdahl så sig selv som en af de to store i dansk cykelsport: At ham og Bjarne var to store rivaler og kanoner.«

Du kan høre hele afsnittet af 'Touren på bagsædet' med Esben Pretzmann lige her.