Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Hvis bare du går en lille smule op i cykelsport har du stensikkert hørt følgende sætning: 'Sidevind, der kan splitte feltet i atomer' om Tour-feltets passage på Storebæltsbroen.

På anden etape af Tour de France skal verdens største cykelløb nemlig over Danmarks længste bro, og indtil videre har frygten været udtalt blandt hold og ryttere.

Den entydige melding har lydt på, at der kan skabes store forskelle på de knap 20 kilometer, som udgør broen.

Teorien køber Magnus Cort også. Men skal man tro ham, er der særligt én ting, han frygter under etapen mellem Roskilde og Nyborg.

»Der er ingen tvivl om, at der kan være meget vind deroppe. Det vil nemt kunne knække. Det er ikke lige 500 meter – og så kommer man i læ,« forklarer den 29-årige bornholmer.

»Der hvor det kan gå mest galt, er måske inden man kommer til Storebælt. Det er ikke de største veje, vi kører på ved kysten langs Vestsjælland, og det kan blive meget hektisk.«

Inden afslutningen på Storebæltsbroen og målet i Nyborg kører feltet op igennem Odsherred ved Høve Stræde og Asnæs Indelukke, inden turen går til Kalundborg og nærmest følger kystlinjen ned til broen.

De smalle, kringlede veje kan være det rene gift for et felt, der historisk set er anspændt og stresset i de første dage af Tour de France.

»De små veje skaber stress, det bygger sig selv op. Det bliver farligt langt udefra, længe inden man rammer broen,« siger EF Education EasyPost-rytteren.

»Der er to vejbaner og en rabat på broen, så normalt er det en god, stor vej. Er det først sidevind, kan det hurtigt knække, men så er der ikke længere til mål. Det er ikke hele løbet, der slutter dér.«

Hvordan det kommer til at gå, finder vi ud af lørdag 2. juli, når rytterne begiver sig ud på de 202 kilometer mellem Roskilde og Nyborg.

Du kan se den præcise rute i videoen øverst i artiklen.

Følg med LIVE lige her

Andre læser også