Han skal lige over målstregen i Paris.

Men det er så godt som sikkert, at colombianske Egan Bernal fra Team Ineos vinder dette års Tour de France.

Den bare 22-årige colombianer er den yngste vinder af det franske etapeløb i 110 år, og han går en heltestatus i møde i hjemlandet, der har fået deres første vinder af Tour de France.

Hos Team Ineos håber man, at man har fundet sin guldfugl for de næste mange år, fortæller Carsten Jeppesen, der er teknisk direktør på holdet, til TV 2 SPORT efter lørdagens etape.

Carsten Jeppesen til Touren i 2014, da Team Ineos hed Team Sky.
Carsten Jeppesen til Touren i 2014, da Team Ineos hed Team Sky. Foto: Nils Meilvang
Vis mere

»Det håber vi selvfølgelig. Det er klart, han er nok i den bedste skole, man kan være i, sammen med Froome og G (Geraint Thomas, red.). Der er ikke ret mange steder, der vil være bedre at lære, hvordan man gør det,« siger Carsten Jeppesen.

Med Bernals sejr i Tour de France befinder Team Ineos i den favorable situation, at man har tre Tour-vindere på lønningslisten i form af Chris Froome, Geraint Thomas og Egan Bernal.

Spørgsmålet er så, om man kan blive ved med at være motiveret i Ineos-truppen, når holdet har vundet syv af de sidste otte Tour de France - de seks foregående som Team Sky. Og om der kan blive problemer i hierarkiet senere hen, men Carsten Jeppesen tror ikke, det bliver et problem.

»De er allesammen så konkurrencemindede, så det klarer de egentlig selv. De træner meget sammen og ved altid, hvor de er i forhold til verdenseliten, for de træner sammen med den. Det træningsmiljø, vi kan lave, er høj kvalitet. Det er det, der skal til for at motivere dem.«