Få dage før Tourens afslutning har den gule trøje skiftet ejermand.

Nu er det den unge colombianer Egan Bernal, der kører i den prestigefulde førertrøje med 48 sekunder ned til franskmanden Julian Alaphilippe, men det er stadig yderst tæt i klassementet.

Også briten Geraint Thomas ligger godt til på tredjepladsen med 1.16 op, ligesom flere andre har et berettiget håb om at vinde Tour de France i det historisk tætte kapløb.

Netop Geraint Thomas har været en af Team INEOS' favoritter, man satsede på ville vinde, men med Egan Bernals føring så tæt på mål erkender han, at det er colombianeren, der nu skal bakkes op om, inden det hele bliver afgjort på Val Thorens lørdag.

Egan Bernal er ny mand i gult.
Egan Bernal er ny mand i gult. Foto: GONZALO FUENTES
Vis mere

»Helt sikkert. Vi er på vej ind i den afsluttende fase, og når Egan kører i gult, handler det mest af alt om at gøre arbejdet færdigt. Han har helt sikkert et godt forspring til alle andre, så ja, vi støtter ham fuldt ud,« siger Geraint Thomas til cyclingnews.com.

»Han har været utrolig lige fra starten. Han har et fænomenalt talent, og vi sagde alle sidste år, at han en dag ville vinde Touren, selv om vi måske ikke troede, det ville ske allerede i år.«

»Han har været super stærk, og han har vist, at han er en af de bedste til at køre opad. Nu skal vi bare gøre afslutte det,« tilføjer briten.

Lørdagens rute er blevet forkortet grundet dårligt vejr.