Det vakte stor opsigt, da det kom frem, at Tour de France-starten i Danmark i 2021 er blevet oversolgt, og at regningen kommer til at eksplodere.

B.T. har derfor konfronteret løbsdirektør for Tour de France Christian Prudhomme for at høre, hvad han siger til kritikken, der kom fra flere eksperter.

Men da spørgsmålet kom, var den første reaktion et stort grin, inden han fortsatte:

»Der er en indgangsbillet, som har en pris. Og så er der det, som kommunerme betaler oveni. Sådan er det alle steder. For mig virker det ikke, som om folk i Bruxelles, hvor der var start i år, fortryder, at det er blevet afholdt her.«

Tour de France-direktør Christian Prudhomme giver ikke meget for kritikken af Tour-starten i Danmark.
Tour de France-direktør Christian Prudhomme giver ikke meget for kritikken af Tour-starten i Danmark. Foto: Mads Claus Rasmussen
Vis mere

Det var tydeligt, at Prudhomme tidligere er blevet konfronteret med lignende spørgsmål, og at han derfor havde standardsvarene klar.

»Man kan nemt regne ud, at der kommer en masse ekstra udgifter oveni. Prisen bliver det dobbelte eller en smule mere, men det er det samme alle steder. Det er logisk,« sagde han.

Der var ellers stor glæde at spore hos den daværende erhvervsminister, Rasmus Jarlov, da han i december forklarede, at det kun ville koste Danmark 90 millioner kroner at afholde de tre etaper af Tour de France i 2021.

Men det var ifølge blandt andre den tidligere Team Danmark-direktør Michael Andersen ikke i nærheden af sandheden, da han til B.T. forklarede, at det mindede om en anden skandale.

Tour de France-direktør Christian Prudhomme, Københavns overborgmester, Frank Jensen, daværende statsminister Lars Løkke Rasmussen og daværende erhvervsminister Rasmus Jarlov afholdt den 21. feberuar pressemøde om Tour de France-starten i Danmark i 2021 på Københavns Rådhus.
Tour de France-direktør Christian Prudhomme, Københavns overborgmester, Frank Jensen, daværende statsminister Lars Løkke Rasmussen og daværende erhvervsminister Rasmus Jarlov afholdt den 21. feberuar pressemøde om Tour de France-starten i Danmark i 2021 på Københavns Rådhus. Foto: Mads Claus Rasmussen
Vis mere

»Det er helt latterligt. Det minder om Melodi Grand Prix-skandalen. Så kostede det pludselig 100 mio. kr. mere, fordi man havde underestimeret. Og det her er en underfinansiering, det er der ingen tvivl om. Det er dybt utroværdigt,« sagde Michael Andersen blandt andet.

Han forklarede også, at han var overbevist om, at regningen i hvert fald ville løbe op i 225 til 275 mio. kroner. B.T. konfronterede dengang også den tidligere cykelrytter og nuværende direktør i selskabet bag den danske Tour-start, Alex Pedersen, med kritikken.

Han forklarede, at det handlede om, hvordan man gjorde omkostningerne op, og at de aldrig har lagt skjul på, at det samlede beløb ville blive højere. Til gengæld kunne han ikke svare på, hvor stor regningen så bliver.

»Jeg ved det simpelthen ikke. Det kommer helt an på, hvor mange penge de enkelte kommuner har tænkt sig at bruge på events og aktivering og sådan noget,« sagde han i starten af juli, da kritikken kom frem.