Tis og buhråb. Ja, den er god nok.

Det har været betingelser for Team Skys ryttere under tidligere udgaver af Tour de France. I år hedder holdet Team Ineos, og mandskabet har tidligere knust al konkurrence i verdens største cykelløb. Seks af de seneste syv udgaver er vundet af en Team Sky-rytter, men statusen som mastodont har også en pris, og bagsiden af medaljen har været, at holdet har fremstået usympatisk.

Åbenbart så usympatisk, at Chris Froome fik kastet urin efter sig på en Tour de France-etape i 2015.

Men det er ikke kun holdets dominans, der har fået kritik. Også holdets kalkulerede kørestil og forsøg på at brande sig selv som rene har givet dem kritikere. Især fordi mandskabet er kommet i problemer i antidopingsammenhænge.

»Personligt har jeg ikke noget direkte imod Team Ineos,« sagde Magnus Cort til B.T. i april.

»De kan vinde så meget de vil, men for mig går det mere på, at de går lige til grænsen og måske også over i forhold til medikamenter og de præparater, de tager. Mange af rytterne stikker jo ud på mange punkter, og der er ingen tvivl om, at de går lige til grænsen, samtidig med, at de vil fremstå som et nultolerancehold, og det gør det jo på en måde endnu værre.«

Men i år ser Ineos-dominansen på Tour de France til at lide et knæk. Efter 18. etape af årets Tour de France har holdet fortsat ikke været i besiddelse af den gule trøje, selvom Ineos står med stærke kort forud for de tre sidste etaper.

Torsdag fik Egan Bernal da også kørt sig frem i klassementet og op på andenpladsen, mens holdkammerat Geraint Thomas ligger samlet nummer tre. Dermed har Ineos to ryttere på podiet, men ambitionen er klart at vinde Tour de France.

Team Ineos har endnu ikke haft en rytter i den gule trøje under dette års Tour de France.
Team Ineos har endnu ikke haft en rytter i den gule trøje under dette års Tour de France. Foto: ANNE-CHRISTINE POUJOULAT
Vis mere

»Individuelt virker det ikke, som om de er på samme niveau. Thomas og Bernal virker stadigvæk utrolig stærke, men man plejer at se Kwiatkowski og nogle af de andre Ineos-drenge sidde med længere, end de har gjort. Det åbner løbet lidt mere op,« siger Quick Step-rytteren Kasper Asgreen, der er holdkammerat med indehaveren af den gule trøje, Julian Alaphilippe, og som kører Tour de France for første gang.

Den danske veteran Lars Bak kører til gengæld sit ottende Tour de France. Han er enig.

»Det er rigtigt, at de indtil videre ikke har været så altdominerende, og det synes jeg kun er fedt, for det gør jo også, at der er andre, der tør at åbne lidt udefra,« fortæller Lars Bak.

Til gengæld er et andet mandskab sprunget i øjnene under dette års Tour de France. Hollandske Jumbo-Visma har allerede vundet fire etapesejre i årets Tour de France og set skræmmende ud i bjergene, hvor både Laurens De Plus, George Bennett og Steven Kruijswijk har siddet med fremme.

»Jeg tror ikke, at Ineos kommer til at være bagud til næste år, bare fordi de ser mindre stærke ud i øjeblikket. Men Jumbo-Visma gør det fantastisk godt og har udviklet et fantastisk godt cykelhold. For mig at se har de været et af de allerstærkeste hold i løbet,« siger Kasper Asgreen.

Lars Bak nævner faktisk Jumbo-Visma som det stærkeste hold i bjergene, men til gengæld mener han også, at Team Ineos kan drage fordel af ikke at have den gule trøje på noget som helst tidspunkt under løbet.

»På den måde tror jeg egentlig, at de sidder og griner lidt inden i og jubler over, at de ikke har brugt så mange kræfter. Et hold som Quick Step er ved at være slidte, tror jeg.«

Nu vil tiden vise, om Touren bliver en succes for Team Ineos. Succeskriteriet er en samlet sejr, og selv efter et løb, hvor holdet har virket mindre dominerende end vanligt, står holdet stærkt forud for de sidste tre etaper.