Jakob Fuglsang, hvis fremtid stadig er uvis, har haft en stor sæson, og det har gjort ham til en populær herre i feltet.

Normalt er Tour de France ellers det helt store udstillingsvindue, når ens kontrakt udløber ved årsskiftet, men allerede nu har danskeren gjort sig særligt bemærket, også hos flere af feltets storhold.

Blandt dem er belgiske Deceuninck-Quick-Step, der roser Astana-kaptajnen, der i denne sæson blandt andet har vundet Liège-Bastogne-Liège og Critérium du Dauphiné.

»Som rytter generelt ved alle, at han er en af de bedste. Han er rigtig god, kører aggressivt og misser ikke mange muligheder. Og han er en mental stærk rytter. Vi så ham styrte på Touren første dag, og han er stadig med helt fremme,« siger sportsdirektør Tom Steels til B.T.

fdfs
fdfs Foto: YOAN VALAT
Vis mere

Jakob Fuglsangs kontrakt med Astana udløber efter denne sæson, og der er fortsat tvivl om, hvilken trøje han skal bære fra 2020.

Men om det belgiske storhold er blandt de interesserede, vil de ikke ud med, da B.T. spørger dem før den første hviledag i årets Tour de France.

»Jeg tror, at alle ryttere på det niveau ville være fantastiske at arbejde sammen med, men det er op til ledelsen, hvem der skal være på holdet. Vi samler vores hold i starten af efteråret, og så begynder vi arbejdet mod den kommende sæson,« lyder det fra Tom Steels.

Den administrerende direktør hos Deceuninck-Quick-Step, Patrick Lefevere, sendte også lutter roser af sted til den 34-årige dansker forud for Touren, da B.T. talte med ham.

»Jeg har fulgt Jakob, siden han var helt ung. Vi har aldrig haft mulighed for at arbejde sammen, fordi, ærligt, så er han en ret dyr rytter. Men de seneste år har der været en nævneværdig forvandling, fra da han vandt Critérium du Dauphiné i  2017,« sagde han.

»Det gav ham et mentalt klik, tror jeg. Der er jo stadig en forskel på Dauphiné og Touren, som er tre uger lang. Men han forbedrer sig og tager et skridt hvert år,« sagde Deceuninck-Quick-Step-bossen.

Danske Jakob Fuglsang har tidligere sagt, at han gerne ville have sin fremtid på plads, før Tour de France, men der er endnu ikke meldt noget ud.

Tirsdag holder Tour de France-feltet hviledag, inden 11. etape venter onsdag.