Magnus Cort lægger svesken på disken.

»De har en idé om, at rytteren præsterer bedre, hvis han ikke får helt så mange tæsk. Jeg er mere fan af klare linjer,« siger Magnus Cort.

Astana-rytteren lægger altså ikke skjul på, at der mangler klare linjer og struktur på det kasakhiske cykelhold.

For det er først efter 10 dage og flere fejl i Touren, at holdet har fået ridset deres roller op, siger han i et interview til TV2 Sporten.

Magnus Cort kører til dagligt for Astana Pro Team.
Magnus Cort kører til dagligt for Astana Pro Team. Foto: Claus Bonnerup
Vis mere

Kritikken har haglet ned over Astana, efter at de på Tourens 10. etape ikke formåede at holde styr på tropperne, da flere hold satte tempo i sidevinden.

Da Jakob Fuglsang trillede i mål, havde han tabt et minut og 40 sekunder. Dermed er Fuglsang nu to minutter og 10 sekunder efter Geraint Thomas, som er den bedst placerede klassementrytter.

Danske Magnus Cort, som kører sit andet Tour De France for Astana, er da også meget lydhør overfor kritikken, når TV2's reporter går til sagen.

Her spørger han Cort, om det ikke er lidt sløset at være 10 dage i Touren og opleve en katastrofe, før man definerer rollerne på holdet?

»Jo, det vil jeg være enig i,« svarer Cort.

Så det lyder, som om kritikken om, at Astana er for uorganiseret, at den er berettiget? fortsætter reporteren.

»Ja, det kan man nok godt sige. Det er nok ingen hemmelighed,« svarer Magnus Cort.

Og Astana har ikke været dygtige nok til at passe på deres kaptajn.

Det siger unge Mads Pedersen i hvert fald, som til dagligt kører for cykelholdet Trek-Segafredo, da han gæster TV2's Tour-studie.

Det 23-årige cykeltalent udtrykte dog sin kritik på sin helt egen humoristiske måde.

»​Astana er nogle amatører. Når Fuglsang står af for at tisse, skal der stå nogen klar til at ryste den for ham,« lyder kritikken fra Mads Pedersen.

Det fik cykelkommentator Brian Nygaard til at dele det på Twitter med kommentaren om, at 'Mads Pedersen har lige været den foreløbigt største chef nogensinde i TV2 Sports Tour de France-studie'.