Jakob Fuglsang styrtede voldsomt på 16. etape af året Tour de France og er nu ude af verdens største cykelløb.

Nu uddyber han præcis, hvad der gik galt.

Det gør han i en pressemeddelelse på Astanas hjemmeside.

»Jeg er meget skuffet over at forlade Tour de France på denne måde, men der var for meget smerte til, at jeg kunne fortsætte. Der var noget, der styrtede foran mig, og der var ingen mulighed for, at jeg kunne undgå det,« siger danskeren og fortsætter:

»Min hånd svulmede med det samme op, og jeg kunne knap nok stå mine fødder. Jeg vidste med det samme, at min Tour var slut.«

Den danske Astana-kaptajn styrtede sammen en håndfuld andre ryttere med omkring 30 kilometer til mål. Og meget hurtigt var det klart, at den 34-årige Astana-rytter ikke kunne fortsætte i løbet.

I pressemeddelelsen fortæller han også, hvor skuffet han er over ikke at kunne fortsætte i løbet.

»Jeg var meget motiveret for den sidste uge, og jeg var klar til at kæmpe for en højere placering i klassementet. At dette er nødt til at være grunden til, at jeg ikke kan kæmpe videre, er bare meget skuffende.«

Jakob Fuglsang lå inden dagens etape nummer ni i klassementet - 5 minutter og 27 sekunder efter Julian Alaphilippe i den gule førertrøje.

Men selvom der var langt op til podiepladserne, så havde den danske kaptajn endnu ikke givet op. Det fortalte han i sin daglige klumme i B.T.

Det bliver der dog ikke mulighed for nu. Nu fokuserer han i stedet på at komme sig.

»Nu vil al fokus være på at komme mig både mentalt og fysisk, fordi Touren var det store mål efter mine sejre i Liége og Dauphiné,« siger han afsluttende til holdets hjemmeside.