Astanas sportsdirektør Dmitriy Fofonov var ganske godt tilfreds Jakob Fuglsang efter 14. etape, der sluttede på toppen af Tourmalet.

Og det var selvom, at den danske kaptajn til sidst måtte slippe frongruppen og tabte tid til flere favoritter.

»Det var en ret god dag. Jakob Fuglsang klarede Tourmalet flot i dag. Vi mistede lidt tid, men ikke meget. Vi så også, hvordan Geraint Thomas havde det hårdt,« siger han og fortsætter:

»Vi rykker frem i klassementet, og løbet er stadig åbent. Vi så Quintana, Martin og flere ryttere have det svært i dag. Nu venter vi på i morgen og de kommende dage. Det skal nok blive et spændende løb.«

Astanas sportsdirektør Dmitriy Fofonov tror stadig på, at Jakob Fuglsang kan nå podiet i årets Tour de France.
Astanas sportsdirektør Dmitriy Fofonov tror stadig på, at Jakob Fuglsang kan nå podiet i årets Tour de France. Foto: JOHANNA GERON
Vis mere

Hans danske kaptajn er efter bjergetapen avanveret fra en 13. plads til nummer otte i klassementet. Det er fem minutter og 22 sekunder efter Julian Alaphilippe.

Og selvom der er lang vej op til den gule trøje og podiet, så er planen ret ligetil hos Astana.

»Den nye plan? Ryk altid frem til det bedst mulige resultat. Alt er muligt, og vi vil forsøge at vinde en etape og komme på podiet,« siger Fofonov.

Er det stadig målet at komme på podiet?

»Hvorfor ikke?«, sluttede Fofonov interviewet af med et smil.

Også Jakob Fuglsangs spanke holdkammerat Pello Bilbao ser positivt på situatuonen efter etapen.

»Af et tab at være, er det et godt tab. Det er ikke verdens undergang. Vi håber på, at han vil føle sig godt tilpas i morgen,« siger hjælperytteren.

Søndag er der så igen bjerge på menuen. Her skal feltet op over hele tre kategori ét-stigninger på en etape, der slutter op ad bjerget Prat d'Albis.