Jakob Fuglsang kørte i mål som nummer ni med favortigruppen på 6. etape, hvor Geraint Thomas dog fik slået et lille hul og vundet ni sekunder på danskeren.

På næstsidste nedkørsel inden de sidste stigninger op mod mål i La Planche des Belles Filles kom Fuglsangs Astana-hold i problemer. Fuglsangs vigtige hjælperytter Luis Leon Sanchez sov i timen og blev hægtet af hovedfeltet.

Derfor måtte han kæmpe sig tilbage, og det lykkedes da heldigvis, så spanieren kunne hjælpe Fuglsang op mod mål.

På etapens næstsidste stigning begyndte Astana-hjælperne at drysse fra, og på turen op til La Planche des Belles var Fuglsang altså ikke meget beskyttet af sin såkaldte ‘lyseblå limousine’ af hjælpere.

Foto: GUILLAUME HORCAJUELO
Vis mere

Den danske klassementrytter lå kun med Alexei Lutsenko og hyggede sig i midten af favoritgruppen, inden han mod slutningen bevægede sig længere frem i den gruppe.

Favoritgruppen åd mere og mere ind på de forreste, og en af de andre favoritter Mikel Landa valgte at angribe få kilometer fra toppen.

Han stak lidt af, men kom aldrig rigtig afgørende væk. Det lykkedes derimod sidste års vinder, Geraint Thomas at få et lille hul.

Og da favoritgruppen kom i mål på toppen, var det med Jakob Fuglsang, som kom ind et minut og 53 sekunder efter vinderen Dylan Teuns.