I cykelsport må holdskifter ikke offentliggøres tidligere end 1. august.

Men ofte løber de nye aftaler langs vandrørene i god tid inden. Så det er ikke så tit, at et chokerende skifte kommer frem efter ovennævnte dato.

Men der er også de tilfælde, hvor personer tæt på en rytter ikke lader sig diktere af en dato. Som i tilfældet med Tour-etapevinder Nairo Quintanas far.

Ifølge nyhedsbureauet AFP var Luis Quintana, far til torsdagens etapevinder og dobbelte grand tour-vinder, i radioen Blu Radio i hjemlandet Colombia, og her bekræftede han sønnens holdskifte.

Nairo Quintana fejrer sin etapesejr på 18. etape af Tour de France den 25. juli 2019.
Nairo Quintana fejrer sin etapesejr på 18. etape af Tour de France den 25. juli 2019. Foto: MARCO BERTORELLO
Vis mere

»Nairo skifter hold. Han skal til Arkea (Arkea-Samsic, red.),« fortalte faren ifølge AFP.

»Jeg lover jer, colombianere, at Nairo nok skal komme til at klare sig godt.«

Nairo Quintanas nuværende hold, Movistar, har tidligere bekræftet, at den colombianske klatrer efter al sandsynlighed ville skifte hold efter denne sæson.

Arkea-Samsic har også været nævnt som en kommende arbejdsgiver, men nu melder Luis Quintana altså klart ud på sønnens vegne.

Nairo Quintana er i gang med sin ottende sæson hos spanske Movistar, og han har vundet både Giro d'Italia (2014) samt Vuelta a España (2016).

Den 29-årige stjernerytter er derudover sluttet på podiet i Tour de France tre gange (2013, 2015 og 2016) og er med torsdagens triumf oppe på tre etapesejre i løbet.

Han vandt torsdag 18. etape af dette års Tour de France, da han kørte alene til mål i Valloire.

/ritzau/