En uventet gul trøje, der næsten gik hele vejen, fransk folkefest, jordskred, en annulleret etape, danske nedture, styrt, tårer, hedebølge, hagl og en etape uden vinder for første gang i historien.

Ja, Tour de France har været vanvittigt uforudsigeligt, også for de ni danskere, der stillede til start – hvilket i øvrigt er flere end nogensinde før.

Her er B.T.s bedømmelse af feltets danskere efter tre ugers vildt cykelløb.

Selvom han har haft en svag første halvdel af sæsonen, så var han et af de stærkeste danske bud på en etapevejr. Men ak. Ét enkelt udbrud blev det til, og her var han ikke i nærheden af noget som helst. Der er med rette store forventninger til en klasserytter som Michael Valgren, og derfor har årets Tour været en kæmpe skuffelse. Det hjælper heller ikke, at Dimension Data har været et af feltets med afstand ringeste hold.

Bedømmelse: 1 ud af 6

Han har båret den danske dannebrogstrøje med manér. Den 34-årige Quick Step-mand har udført sin opgave til punkt og prikke som den næstsidste lead-out-man for sin sprinter Elia Viviani. Mørkøv har flere gange afleveret sin italienske hurtigmand perfekt og har generelt vist sig yderst værdifuld, når etaperne skal afgøres. Men loddet som hjælperytter er også, at man først får rigtig meget ros, hvis det bliver til masser af succes, og der er en enkelt etapesejr inden Champs-Élysées i den lave ende.

Bedømmelse: 4 ud af 6

Han er efterhånden blevet 39 år gammel og kører i år sit sidste Tour de France, karrierens ottende. Veteranen er nået at blive den dansker, der har kørt flest Grand Tours i alt (20), men denne her var langtfra hans bedste. Ud over en æresrunde på 16. etape, hvor han sad i udbrud, har han ikke vist det store. Til Baks forsvar skal det siges, at han har kørt på et hold, der bare har ramt helt ved siden af skiven, og Bak har også haft korte forberedelser. Men uanset hvad vil Lars Bak blive savnet i feltet. Både for sine evner som rytter, men også for sin evige humor.

Bedømmelse: 2 ud af 6

Hold da op, et Tour de France. Det eneste, Tour-debutanten ikke fik med fra årets cykelløb, var en etapesejr. Faktisk var Kasper Asgreen ganske tæt på 17. etape, hvor han kørte ind som nummer to efter Matteo Trentin. Men det danske wattmonster kørte også en flot enkeltstart, som han længe førte, og så har han trukket, trukket, trukket og trukket feltet. Koldingenseren har leveret et enormt stykke arbejde og er uden tvivl et lysende talent. Hvis den mand fortsætter takterne, bliver han en af feltets mest eftertragtede ryttere.

Bedømmelse: 5 ud af 6

Han er langtfra den dansker, man har lagt mest mærke til i årets Tour de France, men tag ikke fejl af Christopher Juul-Jensen. Han er en arbejdshest af allerhøjeste kaliber og har været stærkt medvirkende til, at holdet har kunnet hente hele fire etapesejre i et år, hvor relativt få hold kan prale af at have kørt først over målstregen. Han var sågar i udbrud på 17. etape, hvor han hjalp Matteo Trentin, der kørte først over målstregen. Efterfølgende blev danskeren hyldet af sin sportsdirektør.

Bedømmelse: 4 ud af 6

Det har ikke været hans Tour. Efter et vellykket løb sidste år, hvor danskeren fik lov at køre i den hvide trøje, har det været anderledes nedtrykkende for Søren Kragh Andersen. Egentlig lagde Sunweb-rytteren udmærket ud, men et siddesår har hæmmet Kragh stort set hele løbet. Derfor var han slet ikke på det niveau, man forventede til enkeltstarten og på etaper, der passede ham. Og så sluttede Touren alt for tidligt, da han udgik efter 17. etape.

Bedømmelse: 2 ud af 6

Feltets anden danske Tour-debutant kan også være stolt af sit Tour de France. Han har knoklet, knoklet og knoklet for at komme i udbrud og mere til, men desværre for danskeren har han manglet det sidste. Efter den ene etape rasede Würtz, fordi han ikke fik prisen som etapens mest angrebsivrige. Og hvis ret skal være ret, havde danskeren nok fortjent den pris i hvert fald én gang.

Bedømmelse: 4 ud af 6

En brækket lillefinger allerede på 4. etape har ikke gjort det nemt for ham i årets Tour de France. Bornholmeren har heller ikke kunnet følge op på sidste års flotte etapesejr, men retmæssigt har han også skullet passe på sin danske kaptajn. Den opgave har han klaret udmærket, men hele holdet svigtede i sidevinden. Cort skal dog have ros for, at han i år har bevist, at han er bedre kørerende op ad bjergene og løftede undervejs sit niveau i Alperne. Alt i alt en godkendt Tour for Magnus Cort - men heller ikke mere.

Bedømmelse: 3 ud af 6

Podiet. Det var det altoverskyggende mål for Astana-kaptajnen, der gik ind til årets Tour bedre end nogensinde. Men fra start har det været op ad bakke for det danske håb, der startede og sluttede Touren med et styrt. Fuglsang og holdet dummede sig fælt i sidevinden, og så var han ikke i stand til at tage forårets bjergform med over i verdens største cykelløb og følge med de bedste. Men han fik heller aldrig chancen i Alperne, der måske kunne have gjort en forskel. Touren er bare ikke Fuglsangs løb, og måske bliver det bare aldrig bedre end den syvendeplads i 2013.

Bedømmelse: 2 ud af 6