En stavblender er den perfekte julegave både til bedstemor, onklen eller den unge studerende, som lige er flyttet hjemmefra.

Den kan nemlig gøre livet meget lettere, når man skal lave suppe, smoothies, hakke grøntsager og meget mere.

- Stavblenderen er multiværktøjet for folk, der ikke har særligt meget plads. Den kan gemmes i skabet, og hvis den kommer med en masse tilbehør, kan den erstatte en rigtig blender eller en fuldblods køkkenmaskine, siger B.T.s gadgetekspert Torben Vognsen.

Han har testet seks stavblendere - og vinderen blev et ret ukendt mærke fra Schweiz.

Med B.T. Plus får du:

- Test af seks stavblendere mellem 195 og 1.799 kr.

- Stavblenderne er vurderet ud fra, hvor gode de er til at blende supper, kværne is og hakke grøntsager.

- Anmeldelse af komfort og kvalitet i forhold til prisen.

B.T. Plus kan også tilbyde følgende artikler:

- Kapsel-kaffemaskiner dumper i test

- Find den bedste barbermaskine

- Test af de nyeste smartphones

Med et abonnement på B.T. Plus får du adgang til ALLE vores test af elektroniske køkkenmaskiner, gadgets og fødevarer, rejseguides, gode råd til din privatøkonomi og meget mere for kun 29 kroner om måneden


En stavblender er den perfekte julegave både til bedstemor, onklen eller den unge studerende, som lige er flyttet hjemmefra.

Den kan nemlig gøre livet meget lettere, når man skal lave suppe, smoothies, hakke grøntsager og meget mere.

- Stavblenderen er multiværktøjet for folk, der ikke har særligt meget plads. Den kan gemmes i skabet, og hvis den kommer med en masse tilbehør, kan den erstatte en rigtig blender eller en fuldblods køkkenmaskine, siger B.T.s gadgetekspert Torben Vognsen

- De seks blendere i testen kan alle udføre det, som ni ud af ti vil bruge en stavblender til. Man kan godt klare sig med den billige, men pengene er også godt givet ud, hvis man vælger en af de lidt dyrere, siger han.

Testens vinder er et ret ukendt mærke, nemlig Bamix. Men det er faktisk et af de ældste mærker, siger Torben Vognsen.

- Blenderne er håndbygget i Schweiz, og man kan høre på lyden, hvor god maskinen er. Hvis lyden fra en stavblender er ujævn, når man hakker noget hårdt, så er det fordi, motren har det svært. Hvis lyden er jævn, er det tegn på, at den kører lige igennem. Og det afgør i sidste ende, hvor hurtigt man får blendet tingene, og her vinder Bamix, siger han.