Den seneste tid er der dukket en ny type af bærbare enheder op på markedet – de såkaldte hybrid-maskiner, som vi også har testet et par stykker af.

Hybridmaskinerne forsøger at kombinere det bedste fra de to verdener som hedder laptops/ultrabooks og tablets.

HP ENVY x2 er netop I denne kategori. Ved første øjekast ligner det en lille laptop, men ved nærmere eftersyn kan du skille skærmen og keyboardet ad, og så har du en 11,6 tommer tablet.

Vi er tidligere blevet skuffede over disse hybrider, men kan ENVY x2 rent faktisk levere det bedste fra begge verdener? Vi starter med at se på indmaden.

Specifikationer (vores testmodel):

Intel Atom Z2760 1,8 GHz dobbeltkernet CPU (4 tråde)

2 GB LPDDR2 SDRAM

64 GB eMMC SDD-disk

Onboard Intel graffik

2 x USB 2.0, 1 x HDMI, 1 x SD-kortlæser, 1 x 3,5 mm minijack

HP ENVY x2 er langt fra en tynd eller let lille sag. Næsten 2 cm tyk og med en vægt på 1,4 kg. er der en “tyk” lille sag. Det gør den dog ikke til et mindre attraktivt produkt.

Bliv klogere på Windows 8 og Windows Phone her

Overfladen på bagsiden af skærmen er flot mat børstet stål, og farven er holdt hele vejen igennem på maskinen, hvilket får den til at se ret godt ud!

Den forholdsvis lille størrelse på 11,6 tommer (lille for en laptop) gør også at tykkelsen og vægten ikke kommer til at være helt lige så stort et issue. Du har stadig en meget lille computer med dig rundt.

Når jeg kigger på designet, er der én ting som står ud fra andre hybrider, og som jeg er helt vild med. I og med at der også er tale om en tablet, som skal fungere enkeltstående, så er der selvfølgelig behov for en power og volume-knap på selve skærmen.

I stedet for at placere disse på siderne, har HP valgt at bygge dem direkte ind I bagsiden af skærmen. Det fungerer super godt, og knapperne er hurtige at finde.

Selve docking / undocking-mekanismen kræver lidt tilvænding, og er en smule stram i det. Det gør dog bare at man heller ikke er bange for at skærm og dock skiller sig uventet ad.

Faktisk fungerer hængslet også rigtig godt, så længe skærmen sidder i docken, kan du faktisk slet ikke føle at du sidder med en tablet.

Det eneste store minus ved designet af ENVY x2 er at hele “computeren” ligger i selve skærmen. Det gør den meget “tung i røven”, og dermed ret svært at sidde med på skødet, uden at den tipper bagover.

Design: 8/10

Læs hele testen af HP ENVY x2 her