Tablets som arbejdsredskab er stadig noget, der bliver diskuteret og kommenteret flittigt.

Som enhed til nettet, bøger, video og meget andet er de derimod ypperlige, og mens tabletterne omkring ti tommer stadig ses som en slags standard, har de mindre tablets vundet stærkt frem det seneste års tid.

Meget skyldes Googles og Asus’ samarbejde omkring syvtommeren Nexus 7, men selvfølgelig også på grund af Apples iPad Mini, der af visse anses som en nødvendig løsning for at forhindre Android-salget på det område.

Med mindre tablets kommer et par fordele. Vægt og de fysiske mål er selvfølgelig en del lavere med en mindre skærm, hvilket gør, at tabletterne både er mere bekvemme at holde i længere tid, uden at de virker tunge, og de er selvfølgelig lettere at have med.

Uden undtagelse har den mindre størrelse også gjort, at producenterne har set på en enklere chip til at køre enhederne, hvilket har presset prisen en hel del ned sammenlignet med, hvad modellerne omkring ti tommer plejer at koste.

Billigere chip betyder samtidig lavere ydeevne end topmodellerne, hvilket kan ses som en ulempe, selvom det trækker prisen ned.

Med udviklingen af Android-telefoner med stadig større skærme, og opstandelsen af hybridsegmentet phablet (phone og tablet) kommer også spørgsmålet om, hvorvidt brugeren vinder så meget på at bruge en mindre tablet i forhold til den almindelige telefon.

Lige meget hvad er det denne kategori af tablets, der vokser og sælger godt, og derfor har vi valgt at se nærmere på otte almindelige modeller i kategorien ”mini tablets”. De ligger i prisleje fra 700 til 2.500 kroner.

Asus Memo Pad

Selvom navnet er totalt misvisende, kan vi alligevel godt lide Memo Pad af den enormt overfladiske årsag, at den leveres i fem forskellige farver, blandt andet brækgrøn og hotpink. Bare det er enormt opfriskende i forhold til alt hvidt, sort og gråt i denne kategori.

Memo-delen af navnet hentyder derimod ikke til understøttelse af pen (selvom en storebror-model er på vej med den funktion), men tåbeligt nok til en testversion af et noteprogram, der er installeret på forhånd.

Ud over den app er der bunker af andet forinstalleret halløj på tabletten, hvilket fører tankerne over på alt det bloatware, som computerproducenter kan lide at lægge i deres computere, når du køber dem. Men bortset fra det, præsterer den rigtig fint i forhold til prisen og giver generelt en rigtig rar oplevelse.

Kameraet er et klassisk eksempel på, at megapixel ikke er det samme som billedkvalitet, men bortset fra den detalje virker tabletten forholdsvis rap, og fremtidssikringen føles nogenlunde god, da Asus plejer at være dygtige til at opdatere deres tablets rimelig hurtigt.

For: God pris og sjov med farvevalg
Imod: Mange fyld-apps installeret på forhånd.

Du kan læse hele stortesten af mini tablets her.

Asus Memo Pad HD7 - specs og pris

Mål: 196,8 × 120,6 × 10,8 mm

Vægt: 302 g Styresystem: Android 4.2

Batteritid (ifølge producenten): 10 timer

Systemchip: MTK 8125

Processor: Firkernet 1,2 GHz

Grafik: Ingen oplysninger Hukommelse: 16 GB

Arbejdshukommelse: 1 GB

Maximal datahastighed: Kun Wi-Fi

Tilslutning til PC/Mac: Asus Sync Bluetooth: 4.0

Skærm: 7 tommer, 1280 × 800 pixel

Apps: App Locker, Asus Artist, Asus story, Asus Studio, Asus todo, Sikkerhedskopiering, Børnespærring, Buddybuzz, Movie Studio, Mybitcast, Mylibrary lite, Supernote lite, Asus Webstorage

Kamera bagpå: 5 megapixel, autofokus Videosamtalekamera: 1,2 megapixel

Gps: Ja

Pris: Fra ca. 1.000 kr

Første test: Sådan er Sony Xperia Z1