Det er altid med lidt blandede følelser man får et spil til anmeldelse, man kan se en masse negative anmeldelser af, fra udenlandske sider, på forhånd.

Sonic Lost World
Maskiner: Wii U, 3DS
Genre: Platform
Anmeldt af: Mutanten.dk
Stjerner: 4/6

Jeg skal ærligt indrømme, at det kan være svært at være neutral fra start. I Sonic Lost Worlds tilfælde må jeg dog sige, at der somme tider kan være enorm forskel på, hvordan anmeldere bedømmer et spil. Modsat de fleste andre, er jeg nemlig ret vild med Lost World.

Spillet er et vaskeægte supergodt platformspil. Af den type, hvor man suser rundt på baner, samler objekter ind, bekæmper modstandere og avancerer til næste bane. I Lost World spiller vi mellem en masse forskellige verdener, der hænger i luften som frit flyvende øer. Mange af disse giver os nogle sjove 3D-agtige udfordringer, hvor man kan bevæge sig rundt på øerne 360 grader. På en terning-bygget ø, kan man således bevæge sig rundt på alle sider. På cylinderformere baner, kan man løbe hele vejen rundt og det giver naturligvis en lang række udfordringer. De fleste er sjove. Opbygningen af spillet minder meget om Super Mario Galaxy, for de, der husker disse spil.

Der er også 2D-baner, som minder meget om de velkendte i Super Mario World, men her ligger udfordringerne ikke så meget. Det er i 3D-banerne, vi bliver testet. Det gælder i høj grad om at holde tungen lige i munden, for det går stærkt, når Sonic kaster sig ud på en bane. Ofte lidt for stærkt og en del baner, kræver adskillige forsøg, for det kan være svært både at overskue næste skridt og håndtere den ofte høje fart.

Spillet er et fyrværkeri af pastelfarver og alt er utroligt farvestrålende. Det giver automatisk godt humør og er helt i Sonic's ånd. Er du fan af platformspil er der måske ikke de helt store overraskelser undervejs, men jeg synes at alt er velfungerende og udfordringerne tilstrækkelige.

Naturligvis er jeg ikke helt blind for kritikken af spillet, for skal man sammenligne det med de bedste spil på markedet, er der bestemt nogle, der gør det bedre. Det store issue for mig er bare, at det er så længe siden, de helt store spil udkom og at der er ret længe mellem udgivelserne af en ægte platformer nu om stunder, så jeg kan ikke rigtigt bruge det til noget, hvordan 5-10 år gamle spil fungerer, når der ikke er ret mange alternativer til et spil som Lost World, de seneste år. Det største problem er blot, at det foreløbig kun er ude til Wii U blandt de store konsoller. Det er en skam.