Skyd genvej til det billigste mobilabonnement

- Danske mobilkunder kan i gennemsnit spare 2500 kr. om året, hvis de vælger det rigtige abonnement, siger Nicolas Frederiksen indehaver af den private side www.telepristjek.dk, hvor mobilforvirrede kunder kan tjekke, hvilket abonnement der er det billigste. Og med over 300.000 søgninger på siden er der stor efterspørgsel efter at tjekke, hvad der egentlig er det billigste abonnement.

B.T. giver dig her et bud på den billigste løsning og gode råd til, hvad du selv kan gøre for at spare penge på mobilabonnementet.

En jungle af muligheder

Tale, sms’er, data og mms’er, hvad bruger du mobilen til og hvor meget?

- Du skal som det allerførste få klarhed over, hvor stort dit forbrug er, det er den helt basale forudsætning for at vælge det rigtige abonnement, siger John G. Pedersen fra mobilsiden.dk.

- Og skal det være mere præcist, er du også nødt til at tjekke længden af dine samtaler, forklarer Nicolas Frederiksen fra telepristjek.dk.

- Problemet er, at der er forskel på, hvordan teleselskaberne takserer dit forbrug, nogle takserer pr. minut og andre pr. sekund, og derfor kan 100 minutters tale have en vidt forskellig pris, alt efter om det 100 samtaler af et minut eller en samtale af 100 minutter, siger han og uddyber.

25 procent dyrere

- Med den ene model betaler du 100 gange opkaldsafgift på f.eks. 25 øre, altså 25 kr. oveni den pris, du betaler for samtalerne. Og med den anden model kun 25 øre. Desuden vil minuttaksering betyde, at taler du 100 minutter og et sekund, betaler du for 101 minutter, siger Nicolas Frederiksen.

Læs med her og skyd genvej til det billigste mobilabonnement.

Tjek dit forbrug

- Men selv om det er godt udgangspunkt, så husk at dit forbrugsmønster typisk ændrer sig, hvis du samtidig køber en ny mobil, der kan meget mere end den, du havde tidligere. F.eks. opfordrer mange nye telefoner jo meget kraftigt til, at man bruger dem til at gå på nettet, så udgiften til datatrafik stiger, påpeger John G. Pedersen og opfordrer til, at man løbende tjekker, om ens forbrug har ændret sig.

Skjult indtjening

- Det kan være, at du skal betale et gebyr for ringe til din tlf. svarer, eller også koster det penge at få vis-nummer på telefonen. Services som hos andre selskaber er gratis, siger John G. Pedersen.

- Og så er der opkaldsafgiften, den er meget vigtig at kigge på, især hvis du har mange korte samtaler, supplerer Nicolas Frederiksen

For godt til at være sandt

- Der findes ikke noget superbilligt abonnement, der fejer alle andre af banen. Så hvis et abonnement ser utroligt billigt ud, kan du være sikker på, at det kun er fordi, du ikke har opdaget alle udgifter, siger John G. Pedersen.

- Indtrykket af at mobiltelefoni er blevet en billig fornøjelse holder ikke, bare fordi du kan købe en telefon til en krone. Der er intet, der er billigt i telebranchen, højest noget der dyrere end andet, siger teleeksperten.

Brug teleselskabet som bank

Tricket er, at du køber mobilen med tilskud og de første måneder betaler lidt ekstra oveni abonnementet, indtil du har betalt telefonen af. De samlede omkostninger bliver typisk lidt højere, end hvis du købte telefonen uden abonnement, men til gengæld får du forbrug med i prisen og slipper for at betale de op til 6000 kr som f.eks. en Iphone koster uden abonnement

Stil spørgsmål

Du risikerer nemt at blive løbet over ende med løfter om tusindevis af sms’er til ingen penge eller timevis af taletid til kun få hundrede kroner. Så husk at spørge, hvilke abonnementer selskabet ellers kan tilbyde, og tænk over om du reelt har brug for at tale 5 timer om måneden eller sende 2500 SMSer, lyder opfordringen fra John G. Pedersen.