Priskrigen er igen brudt ud på mobilmarkedet. Det kan give dig mere snak for pengene, viser en gennemgang af de nye tilbud.

SÅDAN TJENER DU PÅ MOBILKRIGEN

Teleselskabet Bibob indledte slaget med at afskaffe opkaldsafgiften, og til november angriber norskejede Happiimobil med minutpriser på ned til 30 øre.

En del mobilkunder hos de dyreste selskaber kan da også spare op til 600 kr. om måneden ved et skifte til et af de nye selskaber. Det viser en prisguide, Telepristjek.dk har lavet i samarbejde med B.T. Men Bibob og Happiimobil er ikke entydigt de billigste selskaber, selvom de markedsføres sådan.

Ifølge beregningerne kan Bibob indtage samtlige placeringer mellem 1 og 48 afhængigt af mobilkundens forbrugsmønster.

- De to selskaber bidrager helt klart med prisreduktioner for en del kunder, men langt fra alle, siger Nicolas Frederiksen, der driver Telepristjek.dk

Endnu flere danskere vil efter alt at dømme få fordel af priskrigen fremover.

- Det her er kun begyndelsen til endnu større prisfald i mobilpriser, siger Torben Rune, adm. direktør i teleanalysefirmaet Netplan.

Til kamp mod Bibob
TDC, Telia og Sonofon, der har ni ud af ti de danske mobilkunder, har da også svaret igen på angrebet.

Telias lavprisselskab Debitel og TDC"s Telmore tilbyder nu også abonnementer uden opkaldsafgift og til lavere minuttakst end Bibob. Alligevel kan Bibob i gennemsnit give en besparelse på elleve procent på regningen i forhold til de øvrige lav-pris selskaber.

- Debitel og Telmores abonnementer bliver reelt set ikke billigere, da de nu afregner for hvert påbegyndt minut - det er jo bare en farvelafgift, siger Nicolas Frederiksen.

Han mener, at det er kunderne som har bundet sig til et dyrt abonnement for at få tilskud til telefonen, der skal planlægge et skift.

- Hvis man er tilfreds med kundeservice og brugervenlighed i sit lavprisselskab, så bør man blive der, siger Nicolas Frederiksen.

Generelt er Bibob det bedste bud, hvis du snakker mere, end du skriver Sms’er. Happiimobils abonnement Maxii er bedst til de Sms-gale, viser pristjekket.

SÅDAN TJENER DU PÅ MOBILKRIGEN