Lyt til artiklen

Ordsproget siger “With great power comes great responsibility”. Hos Acer har man måske misforstået dette en smule, og troet at der blev sagt “noise” i stedet for ”responsibility”.

Acer Aspire S7 er i hvert fald på mange måder en computer der kan sammenlignes med et kampfly – både på hastigheden, men desværre også på lyden. Det kommer vi ind på senere.

Acer Aspire S7 er kort fortalt en ultrabook. Den er dog lidt mere ”ultra” end mange af konkurrenterne – og så kan du lægge skærmen helt fladt på bordet! Hvis du altså kan bruge det til noget.

Men lad os først kigge lidt nærmere på hvad dette jagerfly er bygget af.

Specifikationer (vores testmodel):

- Intel Core-i7-3517U 1.9 GHz dobbeltkernet CPU (4 tråde)

- 4 GB DDR RAM

- 256 GB SSD disk

- Intel HD Graphics 4000 GPU

- 2 x USB 3.0, 1 x Micro HDMI, 1 x SD-kortlæser, 1 x 3.5 mm minijack indgange.

Du kan læse testen af Acer Aspire S7 her.

Aspire S7 en umiddelbart en pæn maskine, når man lige kigger på den. Personligt er jeg ikke meget til hvide computere, men jeg må jo erkende, at den faktisk ikke er helt grim alligevel.

I den blanke overflade på bagsiden af skærmen sidder et sølvfarvet Acer logo, som lyser, når computeren er tændt… hmm!

Men hvis man kigger videre ud over maskinen, har man et lækkert tyndt design – kun 127 millimeter tyk, og en vægt kun lige over 1.300 gram.

Rundt om keyboardet er der masser af fri plads dækket af flot børstet stål. Hvorfor man ikke har valgt at sætte en power-knap her, kan dog være lidt af en gåde.

Læs flere test af computere her

Powerknappen er nemlig – som på en anden tablet/hybrid blevet sat på siden af computeren, og kommer altså til at blive trykket på mere end én gang for meget på tidspunkter, hvor man ikke ville det.

Det kan f.eks. være, hvis du lige tager godt fat i din Aspire S7 for at lægge skærmen fladt ned på bordet, så inden du har fået det gjort, er maskinen gået i standby, fordi du ramte power-knappen.

Den overskydende plads omkring keyboardet efterlader også plads til keyboard-taster, som ellers er blevet mast meget. Det kommer vi selvfølgelig ind på i gennemgangen af keyboard, men allerede i designet må det desværre trække lidt ned.

Overordnet er der dog tale om et rigtigt pænt design, hvor placeringen af nogle knapper – eller mangel på samme må trække ned i den overordnede vurdering.