Man skal tænke sig godt om, inden man køber en af de kapsel-kaffemaskiner, som er ved at blive det helt store julegavehit.

Med de smarte maskiner er man nemlig bundet op på fremover at købe sin kaffe hos et bestemt kaffefirma, men den tilhørende kaffe skuffer fælt.

B.T. har bedt Jakob Dupont, der er kaffeekspert og kvalitetschef hos kafferisteriet Copenhagen Roaster/Estate Coffee, og Michael René, som er fødevareekspert og lektor på Professionshøjskolen Metropol, om at teste kapsel-kaffemaskiner fra Nespresso, Tassimo, Dolce Gusto og Senseo.

De har testet, hvordan kaffen fra de fire mærker smager. Og resultatet var overraskende. Trods en ret høj kilopris på kaffe-kapslerne, skuffer resultatet.

Vi har også bedt barista Thomas Valentin fra Estate Coffee om at anmelde kvaliteten og brugervenligheden på maskinerne. Her var resultatet meget svingende.

Med B.T. Plus får du:

- Dyr og dårlig kaffe: Kapsel-kaffemaskiner dumper i test

- Test af kapsel-kaffe

- Vurdering af brugervenlighed

- Så dyr er kapsel-kaffe

- Sådan laver du en god kop kaffe

B.T. Plus kan også tilbyde følgende artikler:

- Find den bedste juleand

- Sådan vælger du øl til julemaden

- Spis de rigtige vitaminer

Med et abonnement på B.T. Plus får du ikke kun adgang til denne artikel, men tilMan skal tænke sig godt om, inden man køber en af de kapsel-kaffemaskiner, som er ved at blive det helt store julegavehit.

Med de smarte maskiner er man nemlig bundet op på fremover at købe sin kaffe hos et bestemt kaffefirma, og de kaffer, B.T. har testet, var ingen fornøjelse at drikke. Alle kapselmaskinerne dumper fælt i B.T.s smagstest.

Nespresso laver den kop kaffe, som klarer sig bedst, og den får kun to stjerner af smagsdommerne Jakob Dupont, der er kaffeekspert og kvalitetschef hos kafferisteriet Copenhagen Roaster/Estate Coffee, og Michael René, som er fødevareekspert og lektor på Professionshøjskolen Metropol.

- Jeg er meget overrasket over, at så dyr kaffe klarer sig så dårligt. De var elendige. Jeg havde virkelig forventet, at de ville klare sig meget bedre. Det er skuffende, siger Michael René

Ifølge Jakob Dupont får man med kapselmaskinerne en dårlig kaffe til prisen.

- Det er kejserens nye klæder. Kaffebønner bliver internationalt delt op i klasser alt efter deres kvalitet. Der findes fem klasser, hvor klasse 1 er den bedste. Ingen at maskinernes kaffe, som vi har testet, når op over en klasse 3. Men kafferne har en høj kilopris, og til samme pris kan man købe både klasse 2 og klasse 1 kaffe, siger Jakob Dupont, som har testet kapselmaskinerne for B.T.

I vores test får de fleste kopper kaffe kun 1 stjerne. Jakob Duponts dom er, at kaffen er for bitter, flad i smagen og for hårdt ristet.

- Kaffekvaliteten til maskinerne er den samme, som når du køber en pose Gevalia eller Merrild kaffe til den traditionelle kaffemaskine hjemme. Men kiloprisen på kaffen i kapslerne svarer til kiloprisen på en specialkaffe, altså en kaffe i klasse 1 og 2, siger Jakob Dupont.

Kapsel-kafferne har en kilopris på omkring 200-300 kroner. Nespresso-kaffen koster endda 558 kroner kiloet. Køber man en en filterkaffe i et supermarked, som ifølge Jakob Dupont har en tilsvarende kvalitet, koster de typisk omkring 100 kroner pr. kilo.

- Det er kvalitetsmæssigt samme niveau kaffe, det er bare pakket fint ind. Så det er lidt fusk. Man skal ikke købe maskinerne, hvis man gerne vil have en kop kaffe, som er bedre end den filterkaffe, man er vant til. Så skal man hellere bruge pengene på en specialkaffe, når man alligevel er på vej til at give 250 kroner pr. kilo kaffe, siger Jakob Dupont