Beyond: Two Souls har en historie der er så god og fuld af sjæl, at hvis man (som jeg) bliver grebet af den, risikerer man ikke at kunne slippe den igen, før man har spillet det helt til ende. Selvom det er mere en fortælling end et spil, er Beyond: Two Souls bestemt ikke en oplevelse man bør snyde sig selv for.


Beyond: Two Souls er mere en film med interaktive spilelementer, end et egentligt spil. Spillet er kun til PS3, og det er udviklet af Quantic Dream, som også har stået for titlen Heavy Rain. Ligesom med spillet Heavy Rain, er der lagt stor vægt på historie og stemning, og denne gang har Quantic Dream fået henholdsvis skuespillerne Willem Dafoe og Ellen Page, til at spille karaktererne Jodie Holmes og Nathan Dawkins.

Historien handler om en pige ved navn Jodie Holmes, som vi følger fra hun er helt lille, igennem hendes teenage år, til hendes tid i CIA. Som barn finder Jodies forældre hurtigt ud af, at Jodie ikke er som andre børn. Hun bliver derfor efterladt på et psykologisk laboratorium, som tester hendes evne til at kommunikere med en slags ånd ved navn Aiden. Aiden kan bevæge sig frit i rum, men har alligevel en fysisk begrænsning for hvor langt han kan være væk fra Jodie. Aiden er på en gang Jodies beskytter, men samtidig også hendes forbandelse, og eftersom de altid er sammen, har de et yderst intenst og interessant forhold.

Interaktionen i Beyond: Two Souls består i, at du kan bevæge Jodie rundt, få hende til at interagere med ting, bestemme hendes handlinger i bestemte situationer, men meget af tiden skal du blot bevæge den ene analog stick for at få historien til at fortsætte. I kampsekvenserne foregår det således, at når Jodie slår eller sparker, foregår alt i slowmotion, og du skal indenfor kort tid bevæge controlleren eller den analoge stick, i den retning Jodie slår eller sparker. Der hvor interaktionen bliver mest interessant, er dog når man styrer Aiden. Aiden kan bevæge sig frit igennem mure og gulve, og samtidig er det op til dig sig selv og din samvittighed, hvor meget ravage du vil have ham til at lave. Aiden kan få et billede til at falde ned, men han kan også overtage andre menneskers vilje, eller slå dem ihjel, og man kan næsten blive helt flov, når Jodie til sidst beder een om at stoppe.

Du kan også downloade en app til spillet. Den er gratis, og er lavet til de spillere der ikke er helt fortrolige med en controller. Det eneste den gør, er at lave din iPad eller iPhone skærm om til en glinsende overflade, som du kører fingeren henover, og på den måde styrer Jodi og Aiden. Det tager ikke lang tid at lære at spille spillet på denne måde, men det er op til den enkelte, om man vil spille med det ene eller andet.

Som sagt er Beyond: Two Souls mere en interaktiv fortælling, end et egentligt spil. Der er lagt vægt på en rigtig god og medrivende historie, som hiver een igennem hele følelsesregistret, på en fantastisk flot og stemningsfuld måde. Det kan få ens puls op når man bliver jaget gennem en mørk skov, og det føles helt godt når man som Aiden kan tage hævn over de teenagere der mobber Jodie. Dog er der til tider lidt knas med styringen, og på et tidspunkt midt i spillet, bliver handlingen måske en smule kedelig. Dog bliver det aldrig så kedeligt at man helt lægger det fra sig, for man vil så gerne se slutningen på hele historien om Jodie og Aiden.

Beyond: Two Souls
Maskiner: PS3
Genre: Adventure
Anmeldt af: Mutanten.dk
Stjerner: 6/6.