Lyt til artiklen

Når termometeret sniger sig op omkring de tyve grader, bliver der trængsel i supermarkedernes kølediske. For sommer hænger uløseligt sammen med smagen af koldskål og kammerjunkere.

B.T.’s fødevareekspert Michael René, der er lektor på Professionshøjskolen Metropol har smagstestet et udvalg af sommerens kolde desserter.

- Den perfekte koldskål skal smage af kærnemælk. Og lidt af tykmælk, citron og vanilje. Konsistensen skal være cremet som fløde men den må godt give en lidt udtørrende fornemmelse i munden, det er nemlig helt almindeligt for mælk. Mens kammerjunkere skal være sprøde, søde og smage af vanilje og kardemomme, siger han.

Med B.T. Plus får du:

-Test af 7 koldskåle : se hvilken der er for fed, er mælk med smag, og hvilken der smager himmelsk
-Test af 8 kammerjunkere: se hvilke er sprøde og hvilke er bløde


Når termometeret sniger sig op omkring de tyve grader, bliver der trængsel i supermarkedernes kølediske. For sommer hænger uløseligt sammen med smagen af koldskål og kammerjunkere.

B.T.’s fødevareekspert Michael René, der er lektor på Professionshøjskolen Metropol har smagstestet et udvalg af sommerens kolde desserter.

- Den perfekte koldskål skal smage af kærnemælk. Og lidt af tykmælk, citron og vanilje. Konsistensen skal være cremet som fløde men den må godt give en lidt udtørrende fornemmelse i munden, det er nemlig helt almindeligt for mælk. Mens kammerjunkere skal være sprøde, søde og smage af vanilje og kardemomme, siger han.

Og han er ikke i tvivl om, at den ultimative sommersmag ligger i en kombination af Thieses økologiske koldskål med tykmælk og æg og de originale kammerjunkere fra Karen Volf.

Man skulle måske tro, der er grænser for, hvor meget man kan lege med smagen, når ingredienserne er de samme. Men Michael René er positivt overrasket over hvor forskellig smagen er i de syv koldskålsprodukter, han bliver præsenteret for i B.T.’s blindtest.

- Koldskål er ikke bare koldskål , der er virkeligt noget for enhver smag. Men jeg tror, mange forbrugere snyder sig selv for oplevelsen, for de fleste køber altid det samme produkt, siger han.

Og så er der det vigtige spørgsmål om sundheden! Er koldskål dessert eller kvalificerer den til et egentligt måltid?

- Koldskål i sig selv er ikke dissideret usundt. Man får omkring 2-300 kilojoule på en portion. Det svarer til, hvad man får, hvis man spiser 50 gram chokolade. Men når kammerjunkerne ryger i, får man et sukkerboost uden lige. En portion dækker cirka en ottendel af en kvindes daglige kaloriebehov og en tiendedel af en mands,' siger Michael René.

Læs testene af koldskål og kammerjunkere ved at vælge dem i artikeloversigten øverst i denne artikel eller klik dig videre herunder:

Se B.T. tester koldskål

Se B.T. tester kammerjunkere