Borna Coric vandt første sæt, men tabte de tre næste til Alexander Zverev, der nærmer sig grand slam-finale.

Tyskeren Alexander Zverev er bare en sejr fra sin første grand slam-finale. Sent tirsdag dansk tid banede han sig vej til semifinalen i US Open med en sejr i fire sæt mod kroaten Borna Coric.

Den femteseedede tysker vandt kvartfinalen med 1-6, 7-6, 7-6, 6-3.

Det er første gang, at den 23-årige Zverev når semifinalen i US Open. Tidligere på året lavede han sit hidtil bedste grand slam-resultat med semifinalen i Australian Open.

Ligeledes 23-årige Coric begik sit største grand slam-resultat med denne kvartfinale i New York.

Coric, der var seedet som nummer 27, havde inden kvartfinalen besejret Zverev i tre ud af fire indbyrdes møder, og kroaten tog også teten fra begyndelsen på Arthur Ashe Stadium.

Borna Coric brød til både 3-1 og 5-1 og servede sættet hjem til 6-1 efter bare 25 minutters spil.

Zverev kom bedre med i andet sæt, men mistede så momentum. Ved stillingen 2-2 førte tyskeren 40-0 i egen serv, men smed det helt væk og blev brudt til 2-3.

Men Zverev mandede sig op. Fra den kritiske stilling 2-4 tog han tre partier i træk og brølede højt i forløsning. Den blev kun større, da han vandt sættet i tiebreak og igen gjorde kampen helt lige.

Tredje sæt blev en næsten tro kopi. Begge spillere brød tidligt i sættet, og derfra holdt de serv, så aktørerne igen måtte ty til afgørelse i tiebreak.

Zverev havde vundet den første 7-5, men var helt suveræn i tredje sæts tiebreak, som tyskeren vandt 7-1.

I fjerde sæt havde Coric tre breakbolde ved stillingen 2-2, men Zverev afværgede alle og kom på 3-2, og så var det i stedet tyskeren, der brød til 5-3 med et fornemt passérslag.

Efterfølgende servede Zverev sejren i hus på partiets tredje matchbold.

I semifinalen venter vinderen af kvartfinalen mellem spanieren Pablo Carreño Busta, der gik videre, da Novak Djokovic blev diskvalificeret for at slå en bold efter en linjedommer, og Denis Shapovalov fra Canada.

Den kvartfinale spilles natten til onsdag dansk tid.

/ritzau/