Ganske vist er hun opvokset i Danmark. Men de seneste 11 år har Caroline Wozniacki været tilmeldt folkeregisteret i Monaco, og så sent som i sidste uge sagde hun, at hun næppe kommer til at bo fast i sit fødeland igen.

»Jeg elsker Danmark, og jeg synes, det er fedt at komme der, når det er sommer og sol og godt vejr, men jeg tror aldrig, at jeg kommer til at flytte tilbage,« sagde Caroline Wozniacki i et videointerview, som Formel 1-køreren Kevin Magnussen havde lavet med hende i forbindelse med et reklamefremstød for energidrikken State.

Nogle dage senere ved sæsonens sidste turnering, WTA Finals i Singapore, bekræftede Caroline Wozniacki sin udtalelse og sagde, at hun efter karrieren forventer at komme til at bo lidt i såvel Europa som USA, hvorefter der skal findes en fast base, når hun sammen med sin forlovede, David Lee, har skolesøgende børn.

Wozniacki og David Lee har betalt hele 87 millioner for deres nye lejlighed.
Wozniacki og David Lee har betalt hele 87 millioner for deres nye lejlighed. Foto: EDGAR SU
Vis mere

Det bliver i hvert fald ikke hendes privatøkonomi, der kommer til at sætte grænser:

En netop udsendt opgørelse fra de kvindelige professionelle tennisspillere organisation, WTA, fortæller, at hun siden prof-debuten i sommeren 2005 har indkasseret sammenlagt 219 mio. danske kroner i pengepræmier. Til dette tal kan lægges cirka 400 mio. kroner, som eksperter vurderer, hun har tjent gennem sponsoraftaler med store firmaer som ketsjerfabrikanten Bobolat, sportsekviperingsfirmaet Adidas og urfabrikanten Rolex.

»Lige nu kan jeg ikke forestille mig, at Caroline bruger speciel megen tid på at tænke over, hvad hun skal lave, når ketsjeren engang er lagt på hylden,« siger Michael Mortensen, der tidligere har været Caroline Wozniackis træner og nu er tenniskommentator på tv-kanalen Eurosport.

Han vurderer, at hendes tanker i stedet er fokuseret på januar, hvor hun skal forsøge at forsvare den grand slam-titel, hun erobrede tidligere i år ved Australian Open.

»Jeg kan sagtens forestille mig, at Caroline vælger at sigte mod OL-deltagelse i 2020 i Tokyo. Sidste gang der var OL (i Rio de Janeiro, red.), var hun fanebærer, og det var hun stolt over,« siger Michael Mortensen, der er overbevist om, at Caroline Wozniacki fremover kommer til at bo i USA.

Fisher Island set oppefra
Fisher Island set oppefra Foto: ROBERTO SCHMIDT
Vis mere

»Hun har jo lejligheder i både New York og på Fischer Island ved Miami. Og da hun samtidig har en amerikansk kæreste, vil det mest naturlige være, at hun kommer til at bo her,« siger Michael Mortensen.

Men selvom Caroline Wozniackis personlige pengetank bugner så meget, at hun resten af sit liv ikke behøver at have et lønjob, kan Michael Mortensen ikke forestille sig, at hun får et inaktivt liv.

»Slet ikke. Caroline er en livsglad og intelligent kvinde, der har et imponerende stort netværk at trække på. Måske bliver hun tv-vært, og det kan vel heller ikke udelukkes, at hun forsøger sig som skuespiller, forfatter eller tennisagent,« siger Michael Mortensen.

Men hvor skal Caroline Wozniacki bo efter karrieren?

B.T. guider her - i prioriteret rækkefølge - læserne gennem de sandsynlige muligheder.

MIAMI
Caroline Wozniacki elsker at opholde sig i millionærresortet Fisher Island, der er en lukket ø udenfor Miami, og som man kun kan komme til via båd. I 2014 købte hun en 158 kvadratmeter stor penthouselejlighed. Handlen blev foretaget af selskabet PAC 2543 Corp, der har hendes mor, Anna, som direktør. Til lejligheden er der adgang til et mindre tennisanlæg, hvor de blå hardcourt-baner er blevet opkaldt efter hende.

Tilsyneladende har Caroline Wozniacki forelsket sig i området, hvor Tvind-stifteren Ambi Petersen en overgang forsøgte at gemme sig for de danske myndigheder. I hvert fald har hun så sent som i oktober købt en intet mindre end 687 kvadratmeter stor luksuslejlighed samme sted. Nyheden blev 10. oktober breaket af det amerikanske medie South Florida Business Journal, der kunne fortælle, at den har kostet 13,5 mio. US-dollars (88 mio. danske kroner. Men så får hun og kæresten David Lee også fem soveværelser og ligeså mange badeværelser at boltre sig i.

Indgangen til Fisher Island, der kun kan nås med båd.
Indgangen til Fisher Island, der kun kan nås med båd. Foto: RHONA WISE
Vis mere

NEW YORK
Siden 2011 har Caroline Wozniacki ejet to lejligheder i New York til en samlet købesum på ni mio. US-dollars (cirka 60 mio. kroner) på den fashionable Manhattan-adresse 15 Union Square West. Det er samme bygning som smykkefirmaet Tiffany & Co. har holdt til i siden 1869, og hvor rummene har nærmest skyhøje støbejernsbuer.
For en tennisspiller som Caroline Wozniacki er stedet perfekt, fordi det indeholder en række attraktive træningsfaciliteter som swimmingpool, spa, sauna, massage-, fitness- og yoga-rum. Caroline Wozniacki anvender lejlighederne som base, når hun i august og september blandt andet stiller op ved Grand Slam-tennisturneringen US Open. Hun i adskillige interviews kaldt New York for sin yndlingsby, som hun blandt andet udforsker på cykel i selskab med sin far.

MONACO
Siden 2007 har Caroline Wozniacki haft fast hjemadresse i bygningen Columbia Palace et stenkast fra Middelhavet. Der er blevet spekuleret i, at der bag beslutningen om flytningen fra Danmark lå skattetekniske årsager. Dette har Caroline Wozniacki dog adskillige gange afvist. Hun forklarer sin disposition med, at træningsforholdene i Monaco er perfekte. Blandt andet behøver hun kun at gå 10 minutter fra sit bopæl, hvor hun er nabo til blandt andre den serbiske tennisspiller Novak Djokovic, til et tennisanlæg i verdensklasse. Sidste år inviterede Caroline Wozniacki brugerne af energidrikken State indenfor i sin luksuriøse lejlighed, der har udsigt til højhuse og er udstyret med kostbare møbler.

WARSZAWA
Caroline Wozniackis forældre, Anna og Piotr, er født og opvokset i Polen, hvor store dele af familien lever til daglig. Derfor har den 28-årige danske tennisstadig stadig en vis tilknytning til landet. I 2012 købte hun og familien en 218 kvadratmeter stor penthouselejlighed i Polens hovedstad Warszawa for fire mio. zloty (cirka 6,9 mio. kroner). Egentlig var det meningen at boligen i 'Platinium Towers' skulle udlejes. Polske medier spekulerede i, at Wozniacki-familien i den forbindelse pr. nat kunne indkassere op mod 84.000 kroner. Planen blev aldrig realiseret. I stedet anvendes den primært af Caroline Wozniackis forældre, der ofte besøger Polens hovedstad.

FARUM
Ganske vist flyttede familien Wozniacki officielt fra Farum og Danmark i 2007, men familien ejer stadig en lejlighed i Danmark. Her bor Caroline Wozniackis bror, Patrik, til daglig sammen med sin kæreste Sofie og et-årige søn. Ofte lægger Caroline Wozniacki sin vej forbi, og er så blandt andet babysitter for lille Nicolas. Fremadrettet skal man ifølge Caroline Wozniacki ikke forvente ret meget andet end, at hun kommer til at holde dele af sine ferier i landet.