Danmarks tennisdarling kan godt begynde at snøre skoene lidt ekstra stramt.

Den 2. november deltager Caroline Wozniacki i New York Marathon og dermed er der lagt op til ekstra løbetræning frem mod de 42,2 kilometer rundt i den amerikanske storbys gader.

- Jeg har set det på tv og har altid tænkt, at jeg skal prøve det en dag. Jeg kiggede på min kalender og havde ikke rigtig planer for november, når min sæson slutter, så jeg tænkte: Hvorfor ikke gøre det?, siger hun til New York Times.

Netop november måned skulle være brugt på det planlagte bryllup med golfstjernen Rory McIlroy, men efter nordireren pludselig brød med Wozniacki er der altså blevet tid til at få nogle kilometer i benene i millionbyen.

Caroline Wozniacki deltager i slutningen af august i Grand Slam-turneringen US Open. Herefter venter endnu nogle turneringer, inden marathon-løbet finder sted i starten af november.

- Det bliver selvfølgelig hårdt. Jeg er først og fremmest en tennisspiller, det er min førsteprioritet. Samtidig med det kan jeg inkorporere en masse lange løb i min træning, siger Wozniacki til det amerikanske medie. 

Både familie og venner ventes at overvære Caroline Wozniacki, der skal løbe som ambassadør for New York Road Runners Team for Kids, som er en velgørende organisation, der støtter børn, som ellers ville have ringe eller ingen adgang til regelmæssig fysisk aktivitet. Med sin deltagelse vil Wozniacki være med til at indsamle penge til det gode formål.

Tennisstjerner som serberen Ana Ivanovic og doublespecialisten Bob Bryan har allerede hyldet Wozniacki for at stille op til løbet.

For den tidligere verdensetter er målet klart:

- Jeg skal bare fuldføre løbet. Det er målet. Hvis det kræver at jeg skal kravle over målstregen, så gør jeg det, siger Caroline Wozniacki til New York Times.

- Alle synes jeg er en smule skør, tilføjer hun.

Caroline Wozniacki er i øjeblikket placeret som nummer 13 på verdensranglisten. For to uger siden fik hun tiltrængt sportslig oprejsning, da hun vandt WTA-turneringen TEB BNP Paribas Istanbul Cup i Tyrkiet. Det var den danske tennisstjernes første turneringssejr i ni måneder.

Det er ikke første gang, at et stort tennisnavn deltager i et marathon. Tidligere har franske Amelie Mauresmo og svenske Mats Wilander taget den lange løbetur på over 40 kilometer. Modsat Wozniacki var deres aktive karriere dog afsluttet, da de gennemførte.

Spørgsmålet er da også hvorvidt, det vil gavne Caroline Wozniackis præstationer i den resterende del af sæsonen, at hun sideløbende med sin tennis skal forberede sig til løbet i New York. Det må tiden vise.