Caroline Wozniacki kunne ikke holde tårerne tilbage, da hun lørdag aften blev hyldet til 'Sportsgalla 2019'.

»Jeg havde ikke lige regnet med, at jeg skulle komme til at græde i dag, så tak for det,« lød det fra den danske tennisstjerne på en direkte forbindelse fra New Zealand.

Under showet i Boxen i Herning var der et indslag, der kun var til for at hylde Wozniacki, fordi hun stopper sin karriere efter Australien Open-turneringen i januar.

»Jeg bliver selvfølgelig rørt. Det er klart, at der er mange ting, der går igennem mig lige nu,« sagde den 29-årige dansker.

Caroline Wozniacki indstillede sin karriere som professionel tennisspiller efter januar måneds Australian Open i Melbourne.
Caroline Wozniacki indstillede sin karriere som professionel tennisspiller efter januar måneds Australian Open i Melbourne. Foto: Henning Bagger
Vis mere

Karrieren har budt på mange op- og nedture, men en sejr ved Australian Open i 2018 var alligevel kulminationen på flere år med hårdt arbejde:

»Jeg har lært meget undervejs. Det at vinde en Grand Slam og ligge nummer 1 er selvfølgelig stort, men rejsen for at nå dertil har betydet mest. Det er dér, jeg er kommet tættest på de mennesker, jeg holder af. Det lyder mærkeligt, men det er nok det, der betyder mest for mig. Alt det, jeg har oplevet.«

Tidspunktet for karrierestoppet kommer på det helt rigtige tidspunkt i Wozniackis liv.

»Jeg troede, det ville være sværest at fortælle det til familie og venner. Det var helt rigtigt, da jeg fortalte det til verden. Nu sker det, og det føles rigtigt. Jeg føler mig sikker på beslutningen, og det er det rigtige for mig,« slog hun fast under showet.

Caroline Wozniacki.
Caroline Wozniacki. Foto: NOEL CELIS
Vis mere

Beslutningen om at stoppe karrieren kommer efter en lang tænkepause, forklarede hun:

»Jeg har spillet professionelt i over 15 år. Før det har jeg rejst verden rundt. Jeg har tænkt længe over det, for jeg har spillet hele mit liv. Nu er jeg lidt nervøs, da jeg er i New Zealand til min sidste turnering og i Australien bliver det min sidste Grand Slam.«

I showets indslag var der flere hilsener fra både udenlandske og danske verdensstjerner, der også ville hylde Caroline Wozniackis karriere.

»Jeg stræber efter at være som dig, og jeg elsker dig,« sagde superstjernen Serena Williams i en hilsen til den danske tennisdronning, hvor amerikaneren samtidig fortalte, hun er inspireret af danskeren, som hun også har et tæt forhold til.