Caroline Wozniacki vil stoppe karrieren, inden hun fylder 30 år. Der er derfor meget, der skal nås for den snart 23-årige tennisdarling.

December 2009. Caroline Wozniacki stormer frem på verdensranglisten.

Den dengang 19-årige danske tennispige vinder WTA-turneringer på stribe og har netop været i sin første Grand Slam-finale. Kursen mod placeringen som nummer ét i verden er fastlagt med millimetermæssig præcision, og verden ligger for teenagerens Adidas-beklædte fødder.

I et interview med Ekstra Bladet fortæller Caroline Wozniacki, at hun vil være mor i en ung alder og ikke regner med at være tennisspiller, når hun har rundet de 30 år.

Juli 2013. Gågaden i Charlottenlund. Et par hundrede tennisglade børn og voksne har samlet sig om den samme lyshårede pige. Hun er nu tre-et-halvt år nærmere de 30 - blot et par dage før sin 23-års fødselsdag.

Men den sportslige optur er forvandlet til nedtur. Turneringssejrene er tørret ud, Grand Slam-finalerne er udeblevet, og 67 uger på toppen af verdensranglisten er forvandlet til en nådesløs brydekamp for overhovedet at blive i top 10.

Karrieren har taget samme tur som en stangspringers spring. Det er gået lynhurtigt opad, men nu ligger Caroline Wozniacki på madrassen uden den Grand Slam-sejr, hun så inderligt ønsker sig. Dén oplevelse kunne få de fleste til at tage karriereforløbet op til revision.

Men Wozniacki står fast. Selv om hun i dag har længere til verdenstoppen, end hun havde som 19-årig, har hun ikke tænkt sig at forlænge karrieren udover dagen, hvor man som ugift må finde sig i et peber-bad.

- Det er stadig meget passende. Jeg er et familiemenneske, så jeg tror ikke, jeg kommer til at spille tennis, når jeg er i mine 30’ere. Men man ved jo aldrig, siger Caroline Wozniacki til BT, inden hun forklarer, hvorfor pensionen trækker så tidligt.

- Det er det med at blive mor, der spiller ind. Men vi (Wozniacki og kæresten Rory McIlroy, red.) har endnu ikke snakket om, hvornår det skal være. Der går nogle år endnu, understreger tennisstjernen.

Se videoen herunder, hvor Wozniacki blandt andet taler om at stoppe karrieren, når hun fylder 30.

Er du på mobilen - så se videoen her.

Står Wozniackis ord til troende, har hun knap syv år til at nå tilbage på tennistronen. Det er masser af tid. Men der er mange trin derop.

Danskeren har i øjeblikket langt op til sine konkurrenter i den absolutte verdenstop, så hun skal både forbedre og ikke mindst udvikle sit spil for at nå derop. Det er svært at gøre uden en træner, og det er præcis, hvad hun mangler netop nu.

Farmand Piotr stopper ved udgangen af sæsonen, og de øvrige trænere, hun har haft tilknyttet, er alle røget på porten igen. Det er derfor afgørende, at hun nu finder manden - eller kvinden - der kan hjælpe hende tilbage på sporet.

- Jeg går efter en masse forskellige egenskaber, men det vigtigste er, at vi kan sammen på banen, og at jeg stoler på, at det, træneren siger, er det rigtige. Det er meget vigtigt at have den tillid. Man ved aldrig, men jeg vil selvfølgelig gerne have en træner, som jeg efter alle udskiftningerne kan have i mange år. Måske resten af karrieren, forklarer Wozniacki, der derfor ikke har sat en deadline for, hvornår træneren skal være på plads.

- Jeg har et par stykker i hovedet. Men der skal meget til, før det begynder at fungere. Derfor er der heller ikke noget stress, slutter hun.

Stress er der heller ikke endnu i Caroline Wozniackis karriere. Men den kan komme.