Det danske tennistalent Holger Rune fik den bedst tænkelige start på denne uges ITF-seniorturnering i den tyrkiske by Antalya.

Således gav han i første runde sin 29-årige slovenske modstander Mike Utbanija 'briller', da han vandt med de overbevisende sætcifre 6-0, 6-0.

Hermed er Holger Rune klar til anden runde, hvor han møder hviderusseren Aziz Kijametovic, der spillede sig videre med en sejr over ottendeseedede Paul Wörner fra Tyskland.

Tidligere i år vandt 16-årige Holger Rune drengesinglerækken ved French Open.

Siden har han fået masser af spændende invitationer.

Forleden kom det frem, at han af Red Bull-koncernen er inviteret til Italien, samtidig med at 'Next Gen Open' spilles 5. til 9. november i den norditalienske by Milano.

»Det gælder i øjeblikket for Holger om at suge masser af indtryk til sig. Så selvfølgelig har han takket ja til tilbuddet om at spille en U21-turnering, samtidig med at spillere som Stefanos Tsitsipas og Felix Auger-Aliassime kæmper om seniorernes trofæ,« siger Holger Runes mor og manager, Aneke Rune, til B.T.

Ugen efter kommer Holger Rune igen i fornemt selskab: Fra 10. til 17. november spilles seniorernes sæsonfinale, Nitto ATP Finals, med Roger Federer, Rafael Nadal og Novak Djokovic blandt de otte deltagende herresinglespillere. Bag denne invitation står ATP, der er organisationen bag de mandlige prof-tennisspillere.

Holger Rune jubler efter at have vundet en duel i drengesinglefinalen ved French Open.
Holger Rune jubler efter at have vundet en duel i drengesinglefinalen ved French Open. Foto: Roger Parker
Vis mere

Også hertil er Holger Rune blevet inviteret med garanti for, at han får træningstid med verdensstjernerne.

I denne og næste uge stiller han op ved to ITF-seniorturneringer i Tyrkiet, hvorefter det 23.-30 oktober gælder juniorernes sæsonfinale i Kina.

Sidstnævnte kan blive hans sidste juniorturnering i karrieren, eftersom han fra næste sæsons begyndelsen har planer om udelukkende at spille seniorturneringer.