Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Han er aldrig nået længere end kvartfinalerne ved Wimbledon.

Og det skete helt tilbage i 2014, da han var 19 år gammel. Men alligevel er den karismatiske og kontroversielle australier Nick Kyrgios fuld af selvtillid forud for sommerens helt store tennisturnering i det engelske.

Kyrgios, der lige nu er placeret som nummer 78 på verdensranglisten, mener nemlig, at han er verdens bedste, når der spilles tennis på græs.

»Hvis det er på græs, så ville jeg pege på mig,« svarer Kyrgios selvsikkert The Sydney Morning Herald.

Foto: ADRIAN DENNIS
Vis mere

Skal Kyrgios leve op til sine ord, så kræver det helt andre boller på suppen, end hvad australieren har leveret de sidste mange år ved Wimbledon.

Siden kvartfinalerne i 2014, hvor han sensationelt slog Rafael Nadal i ottendedelsfinalen, er hans bedste resultater to pladser i fjerde runde, hvor han altså tabte i både 2015 og 2016.

Sidste år måtte han trække sig med en skade i mavemusklerne i tredje runde, efter han ellers havde vist gode takter.

Kyrgios har i år gjort det klart, at han har Wimbledon som sit største mål. Indtil videre har han også vist god form med en Grand Slam-titel i double ved Australian Open, mens han i marts nåede kvartfinalen ved Indian Wells.

Foto: Adrian DENNIS
Vis mere

Her blev Rafael Nadal dog for stor en mundfuld for den 27-årige australier, men alligevel er der altså noget at bakke selvtilliden op med.

»Jeg har spillet fem-seks turneringer, og jeg har gjort det ret godt i alle dem, jeg har deltaget i. Jeg har også slået en masse topspillere i år.«

»Det er lidt et genopstandelsens år. Jeg går bare ud og viser folk, at jeg ikke er nødt til at spille hele tiden, jeg kan stadig være med i toppen af spillet,« lød det fra Kyrgios i april.

Wimbledon spilles i London fra mandag den 27. juni, og der er finaler den 9. og 10. juli.

Andre læser også