WTA er fortsat bekymret for Peng Shuais helbred trods udgivelse af video med den kinesiske tennisspiler.

Sagen om den kinesiske tennisspiller Peng Shuai tog lørdag en ny drejning.

En video udgivet af en journalist fra et kinesisk statsmedie viser Peng Shuai på en restaurant i Beijing, men det giver kun delvist kvindernes internationale tennisforbund, WTA, ro i maven.

- Jeg er glad for at se videoerne, der er blevet udsendt af kinesiske statsmedier og som virker til at vise Peng Shuai på en restaurant i Beijing, siger WTA-direktør og -formand Steve Simon i en udtalelse på forbundets hjemmeside.

- Mens det er positivt at se hende, er det fortsat uklart, om hun er fri og i stand til at tage beslutninger selv og gøre, som hun vil, uden tvang eller påvirkning udefra. Videoen alene er utilstrækkelig.

- Som jeg har sagt fra starten, er jeg bekymret for Peng Shuais helbred og sikkerhed, og det at hendes anklager om seksuelle overgreb bliver censureret og fejet ind under gulvtæppet.

Peng Shuai har - udover den nye video - ikke givet lyd sig fra eller er blevet set offentligt, siden hun for over to uger siden fremsatte anklager om seksuelle overgreb begået af et tidligere højtstående medlem af kommunistpartiet.

Den 35-årige tennisspiller beskrev i et opslag på det sociale medie Weibo 2. november, hvordan hun gennem en årrække var blevet tvunget til at have sex med den nu pensionerede politiker Zhang Gaoli.

Sagen har fået opmærksomhed fra store dele af sportsverdenen, ligesom rigtig mange af Peng Shuais tenniskolleger har udtrykt bekymring for hende.

Fredag blandede USA's præsident, Joe Biden, sig også. Han kræver ifølge sin talsperson, Jen Psaki, troværdige svar fra myndigheder i Kina om, hvor Peng Shuai befinder sig.

/ritzau/

Andre læser også