Verdensetteren Ashleigh Barty samt Belinda Bencic vandt deres kampe torsdag og avancerede til semifinalen.

Australske Ashleigh Barty har indtil videre levet op til sin status som topseedet ved kvindernes WTA Finals i tennis.

Torsdag eftermiddag dansk tid vandt den 23-årige australier med 6-4, 6-2 over tjekkiske Petra Kvitova og blev dermed klar til semifinalen som vinder af sin gruppe.

Ved sæsonfinalen er de bedste kvindelige tennisspillere opdelt i en rød og en lilla gruppe. Barty er med i den røde gruppe, hvor hun indledte turneringen med at slå Belinda Bencic, mens hun tabte til Kiki Bertens, der afløste en skadet Naomi Osaka.

Det skabte spænding før Bartys kamp mod Kvitova, som indledte kampen med at holde serv to gange. Tredje gang gik det dog galt, da Barty brød på sin tredje breakbold i kampen.

Selv holdt Barty serv og holdt sig dermed på semifinalekurs.

Australieren fortsatte dominansen i egen serv i andet sæt, hvor hun ikke gav sin tjekkiske modstander en eneste mulighed for at bryde.

Omvendt slog Barty selv til, når hun fik chancen i Kvitovas serv og kom hurtigt foran 1-0 og 3-0.

Verdensranglistens nummer et brugte 39 minutter på at vinde andet sæt og sikre sig en plads blandt turneringens fire bedste. Kvitova er færdig efter tre nederlag på stribe.

I den efterfølgende kamp banede også schweizeren Belinda Bencic sig videre på hollænderen Kiki Bertens' bekostning, da de mødtes i en direkte kamp om den anden semifinaleplads i gruppen.

Bertens, der trådte ind i gruppen som reserve, da Naomi Osaka blev skadet inden sin anden kamp, fik ellers en god start på torsdagens kamp og førte 5-3 i første sæt. Hun tabte dog de næste fire partier og dermed sættet 5-7.

Hollænderen var dog skidt tilpas, og ved stillingen 0-1 i andet sæt valgte hun at trække sig, efter hun ved en behandling fik målt puls og blodtryk

I den lilla gruppe er Elina Svitolina klar til semifinalen. Den anden billet dyster Karolína Plísková og Simona Halep om fredag, mens Bianca Andreescu onsdag udspillede sin chance helt.

Andreescu valgte torsdag at trække sig endeligt fra turneringen, så hun altså ikke stiller op til den sidste gruppekamp fredag.

/ritzau/