Ham igen.

Aneke Rune, der er Holger Runes mor og manager, bekræfter over for B.T., at Lars Christensen igen bliver træner for den danske komet.

»Det bliver Lars, der kommer til at fungere som træner for Holger fremover. De har trænet super godt, efter vi er kommet hjem, og de starter første turnering i Beijing sammen,« skriver Aneke Rune i en besked til B.T.

Franske Patrick Mouratoglou kom ind i billedet i efteråret 2022, hvor Rune ramte en stribe store resultater, bl.a. sejren i Paris Masters.

Siden dansede danskeren lidt frem og tilbage mellem Christensen og Mouratoglou, og det var blandt andet franskmanden, der gav vejledning under den fejlslagne US Open-deltagelse, der sluttede i første runde.

Efterfølgende var mor Anekes råd ret klart: Gå tilbage til Lars. 

»Jeg vil mene, at Lars og Holgers relation er sådan, at Lars må have lyst til at færdiggøre sit arbejde og føre Holger til førstepladsen i verden og vinde grand slams. Det var målsætningen.«

»At der har været noget trænerkaos i indeværende år, ændrer nok ikke på det, tænker jeg,« lød det i slutningen af august fra Aneke Rune.

Her blev det også kommunikeret ud, at stjernetræneren Mouratoglou ikke skulle med videre på rejsen med Holger Rune.

Efter planen skal barndomstræneren altså igen være en del af Runes følge i ATP-turneringen i Beijing. Den begynder i slutningen af september.

»Ved Davis Cup og Laver Cup har man normalt ikke egne trænere med, så vi har aftalt opstart i Beijing,« forklarer Aneke Rune.

Rune er fortsat nummer fire på verdensranglisten, som mandag blev opdateret.