Det så ganske fint ud, da Caroline Wozniacki i begyndelsen af januar blev præsenteret som olympisk fanebærer og stillede sig ud på København Rådhus’ balkon storvinkende med Dannebrog.

Det måtte hun bare ikke.

For balkonen må kun bruges ’i forbindelse med særlige nationale begivenheder, ‘ fastslår København Kommunes Økonomiforvaltning ifølge mx.dk.

Og det var det ikke, da Caroline Wozniacki trådte derud. Selv om kronprins Frederik var med til arrangementet. Selv om Team Danmark og Danmarks Idrætsforbund stod bag.

st37737373737373311

København Kommunes Økonomiforvaltning mener:

»På nuværende tidspunkt foreligger der ikke egentlige skriftlige regler for brugen af balkonen i tilknytning til festsalen på Københavns Rådhus. I praksis benyttes balkonen alene i forbindelse med særlige nationale begivenheder. I den forbindelse kan nævnes fodboldlandsholdets EM-guld i 1992, håndboldlandsholdets EM-guld i 2012 og H.M. Dronning Margrethe d 2.s 75-års fødselsdag i 2015,« lyder det ifølge mx.dk.

Og:

»Caroline Wozniackis præsentation som olympisk fanebærer ligger efter Økonomiforvaltningens vurdering ikke inden for ovenstående praksis. Det er en beklagelig fejl, og Økonomiforvaltningen burde have opdaget fejlen ved gennemgang af programmet. Økonomiforvaltningen vil fremover have skærpet opmærksomhed på udformningen af arrangementer i festsalen på Københavns Rådhus og benyttelsen af balkonen i den sammenhæng.«

Caroline Wozniacki

Ironisk nok står Københavns overborgmester, Frank Jensen (S), for billede-dokumentationen af Caroline Wozniackis regelbryderi. Han lavede i sin tid følgende opslag på Facebook:

Det er Cecilia Lonning-Skovgaard (Venstre-medlem af Københavns Borgerrepræsentation), der har bedt Københavns Kommune om at opridse reglerne for brugen af balkonen.

»Da jeg så billederne af Wozniacki, der nærmest kummerligt stod og svingede fanen foran en hel tom rådhusplads, fik jeg så lyst til at stille det her drillespørgsmål til forvaltningen om, hvorfor hun fik lov til det,« siger Cecilia Lonning-Skovgaard til mx.dk:

caro

»Frank Jensen er så glad for at være Team Danmark-formand og vise sit rådhus frem. Man får den mistanke, at han gerne bryder rådhus-traditioner, så han kan promovere sig selv og Team Danmark,« siger Cecilia Lonning-Skovgaard.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.