Ganske vist røg Holger Rune ud af Wimbledons drengesinglerække, da han onsdag eftermiddag i tredje runde skuffende tabte 4-6, 5-7 til briten Anton Matosevich.

Ikke desto mindre har den 16-årige dansker, der var topseedet i grand slam-tennisturneringen i London, masser af gode grunde til at smile i øjeblikket.

For når juniorernes verdensrangliste på mandag opdateres, overtager han førstepladsen foran italieneren Lorenzo Musetti.

Herudover er Holger Rune mod forventning alligevel blevet tildelt et wild card til næste uges Challenger-turnering i den hollandske by Amersfoort. Vel at mærke uden at han skal forpligte sig til at stille op i turneringen næste år, hvor der på samme tid spilles ATP-turnering i Båstad.

Holger Rune jubler efter at have vundet en duel i drengesinglefinalen ved French Open.
Holger Rune jubler efter at have vundet en duel i drengesinglefinalen ved French Open. Foto: Roger Parker
Vis mere

»Det glæder han sig helt vildt til,« siger hans mor og manager, Aneke Rune, til B.T. og tilføjer:

»Holger er stadig med i Wimbledons drengedoublerække. Det hygger han sig med, og forbereder sig på den måde til de kommende turneringer i først Holland og dernæst Italien.«

Hun lægger dog ikke skjul på, at Holger Rune havde det skidt med den tidlige Wimbledon-exit.

»Han er godt nok ked af det, for han følte sig godt tilpas med at spille på græs. Men den seneste periode med blandt andet turneringssejr ved French Open har været hektisk,« siger Aneke Rune.

Hun glæder sig i øvrigt over, at sønnen efter nederlaget har modtaget masser af positive tilkendegivelser.

»Jeg tror, han har fået mindst 300 opmuntrende og søde beskeder fra danskere og udlændinge. Det er virkelig dejligt og rørende at mærke folks kærlighed og betænksomhed,« lyder Aneke Runes slutreplik.

Efter planen deltager Holger Rune i indeværende sæson i mindst to juniorturneringer mere:

I september skal han spille US Open, og som sidste programpunkt inden vinterpausen forventes det, at han stiller op i sæsonfinalen.