Trods træthed allerede i tredje sæt sled Holger Rune sig til vild sejr i fem sæt over Francisco Cerundolo.

Holger Rune er klar til kvartfinalen i French Open efter noget af et drama, hvor han måtte igennem fem sæt, før argentineren Francisco Cerundolo var slået.

Allerede i tredje sæt brokkede Rune sig over mangel på kræfter, men alligevel formåede han at fighte sig til en sejr på 7-6, 3-6, 6-4, 1-6, 7-6 mod verdens nummer 23.

Danskeren lignede en færdig spiller, da han ved 3-4 i afgørende sæt var nede med tre breakbolde, men derfra fandt han utrolige kræfter til at kæmpe sig tilbage og vinde.

I den afgørende tiebreak vandt han 10-7.

Nu venter et skandinavisk brag i kvartfinalen mod Casper Ruud, nøjagtigt som sidste år da nordmanden vandt og nåede finalen.

Rune var fokuseret fra start og styrede spillet fra baglinjen i de første syv partier. Han fik servegennembruddet til 3-1 og senere føringen til 5-2, der burde være rigeligt til at vinde komfortabelt.

Men Cerundolo løftede sit spil, fik Rune til at lave flere fejl. 5-2 blev til 5-5, før sættet gik i tiebreak.

Her var Rune lige en tand skarpere og vandt 7-3 ved at snuppe de sidste fire point. Særligt serven hjalp Rune, da det spidsede til. Seks esser lavede han i første sæt.

Den reddede ham også fra at blive brudt til 0-2 i andet sæt, da Cerundolo havde fem chancer, men i stedet brød argentineren rent til 3-1 efter et rædderligt dansk parti.

Rune havde muligheder for at bryde til 2-3, men Cerundolo holdt serv, og i de næste partier var argentineren klinisk i egen serv og vandt 6-3.

Kampen lå på vippen i starten af tredje sæt, indtil en kontroversiel kendelse gik Runes vej.

I en duel ramte bolden gruset to gange, før Rune fik den skrabet tilbage i spil, men dommeren reagerede ikke.

I stedet gestikulerede Cerundolo, inden han afgjorde duellen. Men dommeren vurderede, at argentineren med sin gestikuleren havde forstyrret pointet, og gav det derfor til Rune. Det gav dansk breakbold, der blev udnyttet til 3-1.

Cerundolo skulle lige sluge modgangen, inden han sled sig tilbage og brød til 3-4 og virkede ovenpå i kampen.

Rune havde brokket sig over smerter i foden og råbte til sin boks, at han ikke havde mere tilbage.

Men pludselig var han der trods træthed. Med nød og næppe holdt han serv til 5-4, før et par spektakulære aktioner sørgede for brud til 6-4.

Rune var dog tydeligvis træt. Han satsede endnu mere på sin serv og søgte nettet for at korte duellerne af. Uden succes. Han blev brudt to gange og kom bagud 0-4.

Danskeren virkede resignerende, mens Cerundolo pludselig kunne det hele. 6-1 vandt han, og så skulle det afgøres i et femte sæt.

Her holdt spillerne serv, indtil Runes parti ved 3-4, hvor danskeren kom ned med tre breakbolde, men helt utroligt kæmpede han sig tilbage og holdt serv til 4-4.

Det så ud til at ramme argentineren, der nu også viste træthed. Det udnyttede Rune til at bryde til 5-4.

Så kunne Rune serve sejren hjem, men i et nervøst parti forpassede han chancen, og Cerundolo udlignede.

Lidt senere måtte dramaet finde sin vinder i en tiebreak til ti. Her var Rune bagud 3-5, men kæmpede sig igen tilbage og vandt på den første af sine matchbolde.

/ritzau/

Du kan genopleve matchen i LIVE-bloggen her: