Holger Rune lignede en skygge af sig selv, da han onsdag aften blev kørt over af norske Casper Ruud ved French Open.

Ifølge TV 2s tennisekspert Patrik Wozniacki virkede Holger Rune decideret flad efter søndagens maratondyst mod Francisco Cerundolo i fjerde runde.

Samtidig sår han tvivl om Rune-lejrens dispositioner, når han forsøger at finde årsagen til det forsmædelige nederlag i kvartfinalen.

»Jeg ved, at han trænede hårdt den dag, hvor han skulle have mødt Gaël Monfils. Så det kan skyldes dispositionen på dagene uden kampe – kombineret med femsætteren mod Cerundolo,« siger Patrik Wozniacki.

Holger Rune under nederlaget til Casper Ruud.
Holger Rune under nederlaget til Casper Ruud. Foto: Julien De Rosa/AFP/Ritzau Scanpix
Vis mere

Da Holger Runes andenrunde-opgør mod den franske hjemmebanedarling blev aflyst, arrangerede Rune-lejren en glohed træningssession på 2,5 timer, der skulle imitere en normal match.

Men Wozniacki er langtfra sikker på, at det var en god idé.

»Rune er bare ikke der, hvor han kan spille to-tre krævende kampe i træk. Det er kun Alcaraz – og Nadal – der har det. Han mangler lidt på det fysiske. Men det skal nok komme.«

Holger Rune fortalte efter nederlaget til Casper Ruud, at han egentlig havde det 'fint' fysisk:

»Jeg er ikke syg, men jeg var helt klart ved siden af mig selv. Jeg justerede dårligt i forhold til slagene og så ikke bolden optimalt. Jeg plejer at opfatte bolden meget hurtigere og rykke hen til slaget og tage den tidligt. Det blev først bedre i tredje sæt.«