Lyt til artiklen

Hun er lige nu en af reporterne for kanalen Nine ved Australian Open.

Men det er ikke kun Jelena Dokics store viden om tennis og hendes job, der har fået opmærksomhed under årets første grand slam.

'Jeg kan simpelthen ikke tro, jeg er nødt til at sige det her en gang til,' tordner den tidligere tennisstjerne i et opslag på Instagram, hvor hun fortæller, at hun for tiden får mange modbydelige kommentater.

Kommentarer, der ene og alene går på hendes udseende. Og mere specifikt hendes vægt.

'Jeg bliver bodyshamed igen, jeg ser kommentarer og endda artikler, der kun handler om min vægt og fremtoning. Det er en klam opførsel. Stop jer selv. Ikke kun i forhold til mig, men også over for andre – især kvinder. Det er et seriøst problem og et, kvinder støder på hele tiden. Det er ikke venligt, det er ignorant,' skriver hun.

Jelena Dokic understreger, at for hende personligt gør det ikke den store forskel. Hun er ligeglad, fordi hun er stærk, men derfor vil hun ikke ignorere de mange grimme beskeder. For det kan påvirke andre, der læser dem, skriver den tidligere tennisstjerne, der stoppede karrieren i 2013.

'Stop med at dømme mig ud fra min størrelse. I burde slet ikke dømme mig. Handler mit værd og hvorvidt jeg er en god person om min vægt? Jeg får beskeder som: 'Hvorfor er du så fed?'. Eller at jeg ikke er til at genkende. Min favorit er: 'Hvad er der sket med dig?'. Der er sket en masse lort, men jeg er her og jeg kæmper, men det er ikke det, I går op i. I går kun op i min vægt og at gøre grin med den,' skriver Dokic.

Hun fortæller, hvordan hun på nettet kan se manipulerede billeder af sig selv, hvor der er blevet tydeligt leget med photoshop for at få hende til at se endnu større ud.

'Jeg har aldrig lagt skjul på, at jeg kæmper med min vægt. Aldrig. Det har været en kamp for mig, især mens jeg har kæmpet med depression, men jeg skammer mig ikke over min størrelse. Jeg vil fortsætte med at arbejde med mig selv. Ikke for at se bedre ud, men for at få det bedre og være mere sund,' skriver 38-årige Jelena Dokic.

Hun har som en del af opslaget delt en ny video af sig selv, og så takker hun også dem, der har sendt søde beskeder i hendes retning.

Jelena Dokic har tidligere gennemgået et stort vægttab, hvor hun tabte 53 kilo på 18 måneder. Noget, hun fortalte om i januar 2020.

Jelena Dokic har for kort tid siden fortalt, hvordan hun 'havde ramt bunden igen', uden at gå nærmere i detaljer om, hvad der skete i hendes liv. Tidligere på ugen kunne hun desuden fortælle, at hun skulle skilles fra sin mand gennem 19 år.

Hun har også tidligere fortalt, hvordan hun som ung blev mishandlet psykisk og fysisk af sin far, Damir, som også var hendes træner, da hun op gennem 00erne var en af de hotteste unge kvindelige tennisspillere. Det kan du læse mere om her.