'Den mest normale kommentar, når det kommer til min vægt?'

Sådan lyder det i et Instagram-opslag fra den tidligere tennisstjerne Jelena Dokic, der selv giver svaret.

'Hvad er der sket med hende? Jeg kan knap genkende hende,' fortæller hun om nogle de reaktioner, hun har mødt efter karrieren, hvor hun har taget på i vægt.

Noget, hun ikke lægger skjul på, og samtidig har hun valgt at fortælle sin meget sårbare og ærlige historie.

Jelena Dokic har delt et meget ærligt opslag på Instagram.
Jelena Dokic har delt et meget ærligt opslag på Instagram. Foto: Instagram
Vis mere

'Nu skal jeg fortælle, hvad der er sket. Jeg har overlevet at være flygtning to gange. Jeg er blevet mobbet. Jeg voksede op i et hjem med vold i 15 år. Jeg blev tæsket, til jeg var bevidstløs. Jeg var udsat for både psykisk og fysisk vold. Jeg blev gennembanket som seksårig. Jeg blev kaldt en luder og en ko, fra jeg var 11 år,' forklarer Jelena Dokic i opslaget, der kan ses i bunden af artiklen.

Hun fortæller, hvordan hun til sidst flygtede fra hjemmet og siden kæmpede mod angst, depression, PTSD og var så traumatiseret, at hun havde selvmordstanker.

Dokic har tidligere fortalt, hvordan hun voksede op med en voldelig far. Noget, der blev skjult fra offentligheden, da hun bragede frem på verdensranglisten i starten af 00erne.

Dokic stoppede sin aktive karriere i 2014.

Jelena Dokic arbejder i dag som blandt andet tennisreporter.
Jelena Dokic arbejder i dag som blandt andet tennisreporter. Foto: MARTIN KEEP
Vis mere

Inden da nåede hun at ligge nummer fire på verdensranglisten, og hun har de sidste par år brugt de sociale medier til at fortælle om nogle af de grusomme ting, hun har været udsat for – blandt andet i håb om at kunne hjælpe andre.

'Jeg formåede stadig at klare mig ret godt. Jeg var i top-5 på verdensranglisten som tennisspiller, nåede en grand slam-finale, jeg har solgt bøger, jeg er kommentator, holder foredrag, men vigtigst af alt er jeg en overlever. Så mens du måske ser en ændring i vægt og størrelse, vil jeg fortælle dig, hvad forskellen er på de to billeder,' forklarer Dokic og fortsætter:

'På billedet til højre er jeg en størrelse 16. Jeg har overlevet alt, jeg er her, og jeg heler efter mit traume. Jeg synes, mine ansigtsudtryk på de to billeder siger alt. Jeg vælger størrelse 16 over størrelse 4 når som helst, hvis det betyder, jeg er glad. Også selvom det måske betyder, jeg har brugt mad til at prøve at overleve. Men sådan er det. Jeg er her, jeg er glad, og vigtigst af alt er jeg kommet igennem det,' slår Jelena Dokic fast.