Robin Haase i kamp d. 12 March 2016. Otte dage efter morden på vennen Koen Everink. Nu er Robin Haases egen træner anholdt for mordet.
Robin Haase i kamp d. 12 March 2016. Otte dage efter morden på vennen Koen Everink. Nu er Robin Haases egen træner anholdt for mordet. Foto: JOHN G. MABANGLO

En brutal sag har chokeret tennisverdenen. Og i særdeleshed Hollands bedste mandlige tennisspiller, Robin Haase, der er rangeret som nummer 59 i verdenen. Hans træner er anholdt for mordet på en fælles ven.

Historien begyndte at rulle Skærtorsdag, hvor blandt andre hollandske Telegraaf kunne fortælle, at 28-årige Robin Haases træner og landsmand Mark de Jong var blevet stoppet af politiet i lufthavnen Schiphol i Amsterdam, da de returnerede fra et træningsophold i USA.

Årsagen er brutal. D. 4. marts blev tennisduoens fælles ven, mangemillionæren og forretningsmanden Koen Everink, fundet knivdræbt af sin egen datter, og det er netop det mord, der er kernen til tilbageholdelsen i Amsterdam. Foran øjnene på sin egen spiller blev Mark de Jong Skærtorsdag - i lufthavnen i Amsterdam - arresteret og mistænkt for drabet på Koen Everink. Mark de Jong har tidligere fortalt, at han var hjemme hos Koen Everink aftenen før, millionæren blev dræbt.

wozzy

»Det var som at være med i en film,« siger en chokeret Robin Haases til hollandsk presse ifølge norske Dagbladet.

I denne uge spilles der toptennis i Miami, hvor Robin Haase og Mark de Jong netop er vendt hjem fra. Ifølge Robin Haase på grund af knæproblemer. Han afviser blankt, at mordet på Koen Everink skulle have spillet en rolle i returen til Amsterdam.

»Vi (Haase og Mark de Jong) har snakket om Koen. Vi har snakket med flere om, hvor trist og tragisk dødsfaldet er. Jeg vidste ingenting,« siger Haase til hollandske medier.

heops

Tilbage i Miami fortsætter tennisturneringen Miami Open, men nyheden om mordanklagen på en af miljøets egne har skabt uro. Som britiske The Telegraphs korrespondent i Miami skriver i en artikel til det engelske medie:

»Shock og manglende tro på det fløj torsdag rundt i omklædningsrummene ved Miami Open, da spillerne opdagede, at tennistræner Mark de Jong - et kendt ansigt på meændenes tour - var blevet arresteret i Amsterdam mistænkt for mord«.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.