Caroline Wozniackis lyn-exit ved US Open i New York er ikke gået ubemærket hen. Således var hendes nederlag på 4-6, 2-6 i anden runde mod useedede Lesia Tsurenko et af de helt store samtaleemner fredag formiddag på »USTA Billie Jean National Tennis Center«, hvor Grand Slam-turneringen spilles.

»Jeg så dele af kampen, og resultatet chokerer mig,« sagde den tidligere franske topspiller Henri Leconte til B.T.'s udsendte tennisreporter.

Han var i 1988 tabende finalist i French Opens herresingle og arbejder nu som ekspertkommentator på tv-kanalen Eurosports fransksprogede udgave.

»Jeg havde helt sikkert forventet en bedre præstation af Wozniacki. US Open er en af de turneringer, hvor hun har klaret sig bedst. Tidligere i år vandt hun Australian Open. Selvtilliden må derfor have været i top, da hun indledte US Open,« sagde Henri Leconte og tilføjede:

»Men det er som om, at hun i øjeblikket lægger et for stort pres på egne skuldre, og gør man det, er der risiko for, at kæden sprænger. Det gjorde den mod Tsurenko, hvor Wozniacki for det første blev alt for passiv i sit spil og for det andet lavede for mange fejl.«

Vis mere

Tennisreporteren Matt Cronin, der arbejder som ekspertkommentator for blandt andet tv-kanalen Fox, havde heller ikke forventet, at Caroline Wozniacki ville tabe til Lesia Tsurenko.

»Ganske vist har danskeren henover sommeren været plaget af skader. Det kan have forhindret hende i at yde en optimal præstation. Men Tsurenko er en ordinær spiller, som Wozniacki ikke bør tabe til. Hvis jeg skal give hende et råd, vil jeg foreslå, at hun tager en seks uger lang restitutionspause, så hun er klar til at forsvare sin WTA Finals-titel (i Singapore, red.) om to måneder,« sagde Matt Cronin.

Inden US Open gik i gang vurderede han, at Caroline Wozniacki var et godt bud på en mulig finalist.

»Hun var andenseedet og havde fået en udfordrende, men ikke uoverkommelig lodtrækning. Nu er hun ude af turneringen, og må spørge sig selv om, hvordan hun kommer videre herfra,« sagde Matt Cronin.

Det er den tidligere WTA Tour-direktør Stacey Allaster, der nu er ansat som chef for det amerikanske prof-tennisforbund, imidlertid ikke i tvivl om, at hun kommer.

»Jeg har kendt Caroline i efterhånden 10 år, og ved at hun er en fighter. Hun er lige fyldt 28 år, og kan have flere år tilbage på Touren. Jeg håber virkelig, at den resultatmæssige nedtur ved US Open ikke får hende til at overveje sin fremtid som tennisspiller. Hun er en person, som vores sport har brug for. Altid er hun sød og imødekommende. Og når sponsorer spørger om hendes assistance, står hun oftest til rådighed. I mine øjne er hun en af de største personligheder, som WTA Touren har haft i dette årti,« sagde Stacey Allaster.

Vis mere

Caroline Wozniackis tidligere agent, John Tobias, havde også den alvorlige mine på, da han blev spurgt om sin mening om danskerens chok-exit.

»Det kommer bag på mig, at Caroline taber til Tsurenko, og jeg kan godt forstå, hvis hun er enormt skuffet. Jeg kender hende godt nok til at vide, at hun lige nu har en skidt, skidt følelse siddende i kroppen. Forhåbentlig kommer hun sig over den. Men når det er sagt, er det helt naturligt, at hun er ved at få andre prioriteter i livet. Mon ikke hun snart skal giftes med David Lee? Og hvad kommer der så til at ske,« sagde John Tobias.