Det har været nogle barske måneder for den tidligere tennisspiller Martina Navratilova. 

Hun blev i juni erklæret kræftfri, efter hun i december 2022 blev diagnosticeret med kræft i brystet og halsen. 

»Det har virkelig været syv måneder i helvede. Både følelsesmæssigt og fysisk,« fortalte tennislegenden mandag morgen i 'Good Morning Britain'.

»Jeg har tabt omkring 25 pund (cirka 11,3 kilo, red.), så jeg er meget slank nu. Det har været svært, men jeg er kræftfri nu – syv-ni-tretten. Og Julia, det skræmte også hende, det var skræmmende,« fortalte hun med henvisning til sin kone Julia Lemigova. 

Martina Navratilova, der i sin karriere nåede hele 18 grand slam-titler, fortalte, at hun blandt andet er blevet behandlet med såkaldt protonterapi i New York. 

Det var muligt for lægerne at behandle 'langt det meste', og hun er ikke i livsfare. 

»Selve behandlingen var frygtelig. Kemoterapi, stråler, det slog mig virkelig ud. Fysisk var det brutalt, og det ligger stadig i baghovedet. Man kan ikke stikke af fra det. Vi var begge rigtig bange,« sagde hun.

Hun har allerede én gang tidligere været kræftsyg. Det var i 2010, da hun var 53 år gammel og fik konstateret brystkræft.

Martina Navratilova har tidligere fortalt, at det denne gang var en forstørret lymfeknude i halsen, der fik hende til at gå til lægen. 

Kræften blev opdaget i første stadie, som er det mindst alvorlige.