Rod Laver vurderer Roger Federer til at være foran Nadal og Djokovic i den nuværende tennisgeneration.

Roger Federer er fortsat den bedste i en tennisgeneration, der også tæller Rafael Nadal og Novak Djokovic.

Det mener det australske tennisikon Rod Laver.

Den 82-årige australier tilhørte selv den absolutte verdenstop i 1960erne og har siden fået opkaldt opvisningsbanen ved det igangværende Australian Open efter sig.

»Roger er i mine øjne mesteren i denne æra.«

»Når man ser på hans bedrifter, så er der meget, der taler for, at han er historiens bedste,« siger Rod Laver.

»Men giv de andre lidt mere tid, så kommer de måske op og kan blive lige så gode som Roger.«

»Djokovic er helt sikkert på vej, for han har vundet virkelig mange turneringer, og hans konstante niveau er utroligt,« mener tennislegenden.

39-årige Roger Federer deltager ikke ved Australian Open på grund af en knæskade, der har holdt ham ude i et års tid.

Schweizeren står noteret for 20 grand slam-titler. En bedrift, der kan blive overgået af spanske Rafael Nadal, der på søndag kan nå op på 21 titler, hvis han går hele vejen i Melbourne.

Både Nadal og Djokovic har spillet sig frem til kvartfinalerne og kan så småt skimte sejren. 33-årige Novak Djokovic kan ramme 18 grand slam-titler, hvis han genvinder turneringen.

I forhold til Federer har Nadal og Djokovic alderen med sig, da Federer til august fylder 40 år.

Rod Laver har dog en tro på, at schweizeren fortsat vil rage enkelte sejre til sig i de fire grand slam-turneringer, hvis han kan få bugt med de nuværende knæproblemer.

»Jeg forestiller mig ikke, at han vinder French Open. Men jeg tror på, at han vil være med i Wimbledon og US Open. Jeg tror, at han kan vinde flere turneringer,« siger Laver.

Rafael Nadal er nærmest kongen af French Open, da spanieren har vundet 13 gange i Paris. Federer har med otte titler været bedst af de tre topspillere i Wimbledon, mens sejrene i US Open er mere jævnt fordelt mellem den stærke tennistrio.

/ritzau/AFP