ATP-chefen Andrea Gaudenzi vil ikke lægge sæsonen ned. Han mener, det er dumt at kigge for langt frem.

Flere tennisprofiler tvivler på, at der kommer gang i sporten igen i 2020, og den spanske stjerne Rafael Nadal har klart meldt ud, at han ikke på tror på mere tennis i år på grund af coronapandemien.

Chefen for herrernes ATP-tour, Andrea Gaudenzi, ønsker dog på ingen måde at bidrage til pessimismen.

- Det ville være uklogt at afslutte sæsonen nu. Ingen ved, hvad der vil ske, vi ønsker at fastholde optimismen, siger Andrea Gaudenzi.

Tennissporten kunne ligesom i fodbold begynde igen uden tilskuere på arenaerne, men en stor udfordring er, at turneringerne samler spillere fra det meste af verden.

- Der er selvfølgelig en række muligheder, såsom at spille for lukkede døre og beslutte, hvordan vi skal håndtere rejsebegrænsninger. Men vi har ikke taget disse beslutninger endnu, fordi alle scenarier er hypotetiske, siger Gaudenzi.

Alle tennisturneringer har været suspenderet siden starten af marts og er det foreløbigt indtil midten af juli.

Nu skal der snart træffes beslutninger, der vedrører turneringer, der var planlagt til at blive spillet efter Wimbledon. Grand slam-turneringen på græs, der skulle have været spillet fra 28. juni til 12. juli, er aflyst.

Andrea Gaudenzi fortæller, at der arbejdes med deadlines på seks til otte uger frem.

- Vi har sat en deadline 15. maj for turneringer i juli efter Wimbledon. I princippet træffer vi beslutninger seks til otte uger frem. Efter min mening vil det være dumt at træffe beslutninger længere frem, siger han.

French Open er foreløbigt udsat fra foråret og til at blive spillet fra 20. september til 4. oktober, mens US Open indtil videre har holdt fast i datoerne fra 31. august til 13. september.

Gaudenzi vurderer, at man i starten af juni bedre kan vurdere, om det bliver muligt at spille tennis i USA til den tid.

/ritzau/Reuters